Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Η εκδίκηση του Φέλιξ

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Η εκδίκηση του Φέλιξ

Ο Ζοάο Φέλιξ πλήγωσε την ομάδα στην οποία ανήκει, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και να μειώνει στους τέσσερις βαθμούς της διαφορά της από την κορυφή.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις η Μπαρτσελόνα επικράτησε στο Μονζουίκ με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης για τη 15η αγωνιστική της La Liga χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Ζοάο Φέλιξ.

Ο Πορτογάλος, που αγωνίζεται στους Καταλανούς ως δανεικός από τους «ροχιμπλάνκος», ήταν ο MVP για την ομάδα του η οποία χρειάστηκε στο φινάλε και τις επεμβάσεις του Πένια για να πάρει τη νίκη. Στο -4 από από Ρεάλ και Χιρόνα η ομάδα του Τσάβι, στο -7 αλλά με ματς λιγότερο εκείνη του Σιμεόνε.

Πλήγωσε την… πρώην ο Ζοάο Φέλιξ

Aπό το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι και δημιουργούσαν διαρκώς ευκαιρίες για γκολ. Μόλις στο 2′ ο Ραφίνια μετά από εκπληκτική ενέργεια έκανε τραγικό τελείωμα μέσα από τη μικρή περιοχή και στο 5′ ο Αραούχο έσωσε μπροστά από τη γραμμή την Μπαρτσελόνα.

Ο Λεβαντόφσκι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 20λεπτο και στο 28′ ο Φέλιξ έκανε το 1-0 με υπέροχο τσίμπημα απέναντι από τον Όμπλακ. Μάλιστα ο Πορτογάλος πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ομάδα στην οποία ανήκει. Μέχρι το ημίχρονο Γκριεζμάν και Φέλιξ έχασαν από μία καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες.

Στο 58′ ο Ραφίνια σημάδεψε δοκάρι με ωραίο σουτ και στην κόντρα ο Γκριεζμάν αστόχησε από καλή θέση για το 1-1. Στο 75′ ο Κουντέ έχασε τεράστια ευκαιρία από πάσα του Γκουντογκάν και στο 81′ ανέλαβε δράση ο Πένια που απέκρουσε τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι, με την μπάλα να πηγαίνει και στο δοκάρι.

Ο Λεβαντόφσκι έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία στο 86′ και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πένια έσωσε την Μπαρτσελόνα σε τετ α τετ με τον Κορέα κι ενώ στην κόντρα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία σε αντεπίθεση με τέσσερις εναντίον ενός. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα και η Μπάρτσα πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Πένια, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Κανσέλο, Γκιντογκάν, Ντε Γιόνγκ, Πέδρι(89’ Φερμίν), Φέλιξ(77’ Γιαμάλ), Ραφίνια(77’ Τόρες), Λεβαντόφσκι

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένες(46’ Λίνο), Βίτσελ, Ερμόσο, Ρικέλμε(46’ Κορέα), Μολίνα(46’ Αθπιλικουέτα), Κόκε(65’ Σαούλ), Ντε Πολ, Γιορέντε, Μοράτα(65’ Ντεπάι), Γκριεζμάν

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024