Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο δάσος της Δαδιάς ο Ανδρουλάκης - «Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι συνεχές άλλοθι»

Στο δάσος της Δαδιάς ο Ανδρουλάκης – «Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι συνεχές άλλοθι»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το κράτος έπρεπε να γνωρίζει και να προετοιμαστεί

Το δάσος της Δαδιάς επισκέφθηκε την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, την επομένη της παρουσίασης στην Αλεξανδρούπολη των προτάσεων του Κινήματος για την αλλαγή του μοντέλου πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών.

Ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου και ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στο δάσος και την ορνιθοπανίδα.

«Πέρυσι στον Έβρο συνέβη μία τραγωδία. Μία τραγωδία, όμως, που έπρεπε να μας βρει προετοιμασμένους», επισήμανε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε χρέος, η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της Δαδιάς»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο δάσος της Δαδιάς που υπέστη τεράστια καταστροφή από τη φωτιά στον Έβρο

Όπως σημείωσε, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νομός είχε τη μεγαλύτερη ξηρασία τα τελευταία επτά χρόνια. «Το κράτος, όμως, δεν έδωσε έμφαση στην πρόληψη και δεν προετοιμάστηκε προκειμένου να αποφύγουμε την καταστροφή του οικοσυστήματος της Δαδιάς. Με μια ορνιθοπανίδα, που όπως μας ενημέρωσαν και οι αρμόδιοι από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., είναι από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη».

«Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι ένα συνεχές άλλοθι»

«Έπρεπε, λοιπόν, το κράτος να γνωρίζει και να προετοιμαστεί. Δεν μπορεί επτά χρόνια ξηρασίας να μην έχουν χτυπήσει το καμπανάκι. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, δεν μπορεί όμως να είναι ένα συνεχές άλλοθι. Πρέπει το κράτος να προετοιμαστεί, για να μην έχουμε τόσο τραγικές επιπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και προσέθεσε: «Εμείς ήρθαμε στον Έβρο, στη Δαδιά, και διοργανώσαμε χθες ένα συνέδριο όπου μίλησαν ειδικοί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Πυροσβεστική, την τοπική κοινωνία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την ορνιθοπανίδα της Δαδιάς, από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη

«Έχουμε χρέος η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού πλούτου αυτού του πανευρωπαϊκού πνεύμονα – της Δαδιάς – αλλά και των καταστροφών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι, αγρότες και  η τοπική κοινωνία, ώστε οι πολίτες να νιώσουν ασφάλεια, να νιώσουν το κράτος δίπλα τους και να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον», σημείωσε καταληκτικά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024