Γερμανία: Η δημοσιονομική κρίση ακυρώνει τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας στην COP28
Η συμμετοχή του κ. Χάμπεκ στη Διάσκεψη για το Κλίμα είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, αλλά οι επείγουσες διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης τον κράτησαν στο Βερολίνο.
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Lisi Niesner), ακύρωσε το ταξίδι του στο Ντουμπάι για την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP28 έπειτα από αίτημα του καγκελάριου Ολαφ Σολτς, καθώς επείγουν οι διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Η παρουσία του κ. Χάμπεκ στο Βερολίνο κρίθηκε απαραίτητη
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε αργά χθες (Κυριακή) το βράδυ ότι, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου που κρίνει αντισυνταγματική τη διοχέτευση στο Ταμείο για το Κλίμα κονδυλίων τα οποία προέρχονταν από έκτακτο δανεισμό για τις συνέπειες της πανδημίας, η παρουσία του κ. Χάμπεκ στο Βερολίνο κρίθηκε απαραίτητη για την περαιτέρω προώθηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024.
Αυτό έγινε κατόπιν διαβουλεύσεων με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς και αιτήματος του τελευταίου.
Διαβουλεύσεις
Η συμμετοχή του κ. Χάμπεκ στη Διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, ωστόσο οι διαβουλεύσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό για τον προϋπολογισμό διεξάγονται επί του παρόντος σε τριμερή κύκλο, με τον Ολαφ Σολτς (SPD), τον Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).
Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, διευκρινίζοντας ότι προκειμένου η πρόταση να εγκριθεί από την Bundestag, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία έως το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας