Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συνομιλία Κασσελάκη με νεαρή φιλόλογο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η συνομιλία Κασσελάκη με νεαρή φιλόλογο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει πως υπάρχουν δύο δρόμοι: «Να μιλήσει ένας πολιτικός 'έξω απ’ το χορό'. Ή να ακούσει» - Τι του είπε η Μαρίνα

«Ηπολιτεία δεν πρέπει να σκεφτεί ούτε ένα ευρώ, έτσι ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να μπορούν να ζήσουν αυτόνομες και ισότιμες ζωές», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα 3 Δεκεμβρίου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιεύτηκε ένα βίντεο από την συνομιλία που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μια νεαρή φιλόλογο, την Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, η οποία του μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

«Σήμερα, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, υπάρχουν δύο δρόμοι: Να μιλήσει ένας πολιτικός ‘έξω απ’ το χορό’. Ή να ακούσει. Συνάντησα τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο, άτομο με οπτική αναπηρία. Πιστεύω ότι αν δείτε αποσπάσματα από την αφήγησή της, θα νιώσετε όπως ένιωσα κι εγώ», σημείωσε αρχικά ο κ. Κασσελάκης.

«Υπήρχε προκατάληψη όταν έψαχνα για δουλειά. Γονάτισα, αλλά δεν το έβαλα κάτω», είπε η Μαρίνα στον Στέφανο Κασσελάκη

Για να υπογραμμίσει πως αυτά που του είπε η νεαρή κοπέλα αναδεικνύουν «την ανάγκη να γίνουμε πραγματικά Ευρώπη, να προσφέρουμε προσβασιμότητα στα πάντα, στήριξη, παιδεία, εργασία, μία κοινωνία για όλους», ενώ δεσμεύτηκε πως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, «δε θα σκεφτούμε ούτε ένα ευρώ, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν αυτόνομες, ισότιμες ζωές. Αλλιώς, μια οικονομία για λίγους δεν έχει κανένα νόημα».

Δύσκολη η ευτυχία στην Ελλάδα για άτομα με αναπηρία

«Τελείωσα Φιλολογία στην Πάτρα, μετά από πολύ δύσκολο αγώνα γιατί ήμουν η πρώτη και μοναδική φοιτήτρια με πρόβλημα όρασης σε όλο το πανεπιστήμιο της Πάτρας», είπε η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την ρώτησε αν «μπορείς να είσαι ευτυχισμένη στην Ελλάδα».

«Είναι πολλά τα θέματα πάνω στα οποία πρέπει να γίνουν αλλαγές, για να μπορείς να πεις ότι ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς στην Ελλάδα» του απάντησε η κοπέλα, κάνοντας αναφορά στο θέμα της προσβασιμότητας. «Δεν βλέπεις ανθρώπους με αμαξίδια» τόνισε, σημειώνοντας ότι οι δρόμοι δεν είναι κατάλληλοι.

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης την ρώτησε αν έχει τραυματιστεί ποτέ, απάντησε πως «ναι. Έχω πέσει κάτω, έχω χτυπήσει», ενώ ερωτώμενη σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να βρει εργασία ένα άτομο με αναπηρία και αν η ίδια έχει βιώσει προκατάληψη, η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν βρεις δουλειά το επίδομα κόβεται στο μισό.

«Υπήρχε προκατάληψη όταν έψαχνα για δουλειά. Γονάτισα, αλλά δεν το έβαλα κάτω», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024