Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: «Η κόρη μου εξακολουθεί να κακοποιείται», εξομολογείται η μητέρα της 12χρονης

Σεπόλια: «Η κόρη μου εξακολουθεί να κακοποιείται», εξομολογείται η μητέρα της 12χρονης

«Δεκατρείς μήνες τιμωρούμαι άδικα, παραμένω κρατούμενη και μακριά από τα παιδιά μου για ένα έγκλημα που δεν έκανα και ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω» λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»

Για τις 8 Ιανουαρίου 2024 έχει προσδιοριστεί η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη φρικώδη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, με κατηγορούμενους τον 54χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο, την 38χρονη μητέρα της και άλλα 24 άτομα.

Σύμφωνα με το βούλευμα 2865/2023 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο Μίχος θα δικαστεί για βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της ανήλικης, ενώ η μητέρα – που είχε επίσης προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία – θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, καθώς οι δικαστές που το συνέταξαν αναφέρουν πως διέθετε σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στη δικογραφία ακατάλληλο ψηφιακό υλικό της κόρης της έναντι αμοιβής.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να συνευρίσκονται με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης σε διάφορα σημεία της Αττικής που αυτός προσδιόριζε και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

«Η εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται κάθε συμμετοχή της στις αποδιδόμενες πράξεις και θα αποδείξει την αθωότητά της. Ηδη η παραμονή της όλους αυτούς τους μήνες εντός των φυλακών την έχει καταρρακώσει ψυχολογικά και σωματικά.

Τόσο η 12χρονη κόρη της όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της αγωνιούν για τη μητέρα τους και την εξέλιξη της υπόθεσης» λέει στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος της 38χρονης Απόστολος Λύτρας, συμπληρώνοντας πως «στο δικαστήριο θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τους κακοποιητές της κόρης της, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντικρούσει τις άδικες εις βάρος της κατηγορίες».

Η 38χρονη συνελήφθη στις 12 Οκτωβρίου 2022. Εν αναμονή της δίκης της, μιλάει αποκλειστικά στα «ΝΕΑ» για τον βασικό κατηγορούμενο, την τύχη της 12χρονης κόρης της και τη ζωή της σήμερα, τη στήριξη των υπόλοιπων παιδιών της, τα λάθη της ίδιας, ενώ επιμένει ότι οι εις βάρος της κατηγορίες είναι αβάσιμες.

Πώς αξιολογείτε τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν ύστερα από την αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης που υπέστη η κόρη σας από τον κατηγορούμενο;

Από την πρώτη στιγμή που έμαθα τι έχει περάσει η κόρη μου στα χέρια του Μίχου και των άλλων ανθρωπόμορφων τεράτων που κακοποίησαν το κορμί και την ψυχή της έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Πονάω και υποφέρω για όσα βίωσε το παιδί μου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν ανάμεσά μας τέτοια τέρατα που παριστάνουν τους ευυπόληπτους πολίτες και κακοποιούν ένα παιδί μόλις 12 ετών.

Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο Μίχος, που τον γνωρίζαμε και παρουσιαζόταν ως δήθεν καλός οικογενειάρχης και φιλάνθρωπος, κακοποιούσε την κόρη μου με το χειρότερο τρόπο. Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτά τα τέρατα και καμία ποινή δεν θα φέρει πίσω τη χαμένη αθωότητα και την παιδική ηλικία της κόρης μου. Περιμένω να έρθει η ώρα του δικαστηρίου, όπου πλέον τα τέρατα θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και θα πληρώσουν για όσα έκαναν με τη βαρύτερη των ποινών.

Πώς βιώνετε την παραμονή σας στη φυλακή ενόψει της δίκης; Εχετε επαφή με τα παιδιά σας;

Δεκατρείς μήνες τιμωρούμαι άδικα, παραμένω κρατούμενη και μακριά από τα παιδιά μου για ένα έγκλημα που δεν έκανα και ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω. Κάθε μέρα πονάω που δεν μπόρεσα να προστατεύσω την κόρη μου, που δεν μπόρεσα να διανοηθώ ότι περνούσε όλο αυτό το μαρτύριο.

Κάθε μέρα μετανιώνω βαθιά που βυθίστηκα στα οικογενειακά και τα οικονομικά μας προβλήματα και δεν αντιλήφθηκα τι περνούσε το παιδί μου. Μπορεί να έκανα λάθη ως μητέρα, αλλά τα παιδιά μου είναι το σημαντικότερο κατόρθωμα της ζωής μου, τα αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο και ποτέ δεν θα μπορούσα να τα βλάψω. Νιώθω αβάστακτες ενοχές που δεν μπόρεσα να σώσω την κόρη μου από αυτά τα τέρατα.

Ομως, το χειρότερο είναι ότι μαζί με εμένα τιμωρείται άδικα όλη οικογένειά μου.

Τα οκτώ παιδιά μου που αποζητούν τη μητέρα τους και ζουν χωρίς αυτή με μια οικογένεια ξαφνικά διαλυμένη. Σήμερα, τόσους μήνες μετά τις αποκαλύψεις της κόρης μου, αντί να αποδοθεί δικαιοσύνη, το παιδί μου εξακολουθεί να βασανίζεται.

Αναγκάστηκε να αλλάξει όλη του τη ζωή. Από τη μια μέρα στην άλλη και χωρίς καμία προετοιμασία από παιδοψυχολόγο, την πήραν από το σπίτι της και βρέθηκε να ζει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και μετά σε άλλη πόλη, μακριά από τα αδέλφια της, τον πατέρα της και εμένα, ενώ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής της έχει ανάγκη να σταθούμε δίπλα της και να τη βοηθήσουμε να επουλώσει τις πληγές της.

Η κόρη μου, μετά από όλη τη φρίκη που βίωσε, εξακολουθεί να κακοποιείται, αφού νιώθει ενοχές γιατί βλέπει τη μητέρα της στη φυλακή, παρότι η ίδια σε κάθε της κατάθεση επαναλαμβάνει ότι δεν ήξερα τίποτα.

Αυτό που μου λέει το παιδί μου είναι ότι θέλει να γυρίσω κοντά της, ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί βρίσκομαι στη φυλακή, ότι με θέλει δίπλα της.

Μοναδικό μου στήριγμα είναι η οικογένειά μου, που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου, έχουν καταθέσει ότι εγώ δεν γνώριζα το παραμικρό, με επισκέπτονται και μου δίνουν δύναμη να αντέξω αυτόν τον γολγοθά. Το μόνο που με νοιάζει είναι να αποδειχθεί η αθωότητά μου και να αποφυλακιστώ για να βρεθώ δίπλα στην οικογένειά μου και ειδικά δίπλα στην κόρη μου για να τη βοηθήσω να απαλύνει τις πληγές της.

Εχετε κάνει λόγο για επιλεκτική χρήση στοιχείων (παραλείψεις αθωωτικών τεκμηρίων και μη ένταξη ενοχοποιητικών στη δικογραφία) που συμβάλλουν στη δημιουργία παραπλανητικής εικόνας για εσάς…

Ολη η δίωξη εις βάρος μου βασίζεται σε εικασίες. Ενώ εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία και από εμένα ξεκίνησε η έρευνα, ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενη. Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν υπάρχει εις βάρος μου.

Ούτε ο Μίχος ούτε κανένας άλλος μπορεί να μου προσάψει το παραμικρό και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εδώ και μήνες έχουν βγει τα πορίσματα από τις άρσεις απορρήτου και δεν έχει προκύψει εις βάρος μου τίποτα. Ούτε μια ύποπτη επικοινωνία. Δυστυχώς, οι δικαστές που διέταξαν την παραπομπή μου αυτό δεν το αξιολόγησαν, παρά μόνο βασίστηκαν σε εικασίες και υποθέσεις.

Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, ήδη η εισηγήτρια δικαστής που έκρινε το αίτημα αποφυλάκισής μου έκρινε ότι δεν έχω καμία σχέση με τα εγκλήματα που κατηγορούμαι και ότι θα έπρεπε να αποφυλακιστώ. Το ίδιο και ο εισαγγελέας, ο οποίος έκρινε ότι δεν είχα σχέση με τις κακοποιητικές πράξεις εις βάρος της κόρης μου, αλλά πρότεινε να παραπεμφθώ στο δικαστήριο επειδή δεν είχα αντιληφθεί τι συνέβαινε.

Αυτό που τώρα γίνεται είναι απάνθρωπο. Εχει δημιουργηθεί μια πλασματική και εντελώς ψευδής εικόνα.

Μια κατάσταση που βλάπτει μια από τις σημαντικότερες – αν όχι τη σημαντικότερη – ανθρώπινη σχέση: τη σχέση μητέρας και παιδιού.

Μια σχέση βαθιάς αφοσίωσης και ειλικρινούς αγάπης, που συνδέει εμένα και τα παιδιά μου, ειδικά την κόρη μου, με την οποία ανέκαθεν είχαμε μια σχέση γεμάτη αγάπη και στοργή. Από το πρώτο λεπτό που αντιλήφθηκα ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τη μικρή μου έτρεξα εγώ η ίδια να βρω ό,τι στοιχείο μπορούσα και να το καταθέσω.

Εγώ ξεκίνησα όλη αυτή την προσπάθεια για να βγάλω το παιδί μου από το μαρτύριο που βίωνε και να το βοηθήσω να ξεπεράσει τα τραύματα του κορμιού και της καρδιάς της. Αντ’ αυτού όλη μου η προσπάθεια βρέθηκε να γυρνάει χωρίς κανένα απολύτως λόγο εναντίον μου.

Ο Μίχος, αφού πρώτα έβλαψε το σώμα της κόρης μου, ύστερα βάλθηκε να καταστρέψει ολόκληρη την οικογένειά μας, κατηγορώντας με χωρίς καμία απόδειξη και στερώντας από την κόρη μου έναν ώμο στοργής.

Οσοι με γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μου και την απεριόριστη αγάπη που τρέφω στο μικρό μου κοριτσάκι. Ολη η οικογένειά μου – και πρωτίστως η ίδια μου η κόρη – με στηρίζει.

Παρ’ όλα αυτά, προτιμάται να παραμερίζεται η γνώμη της και να μου προσάπτονται χυδαιότατες κατηγορίες. Οσο και να με μάχονται, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε να λάμψει η αλήθεια και η οικογένειά μου να ενωθεί ξανά.

«Αν χάσω την πίστη μου στη Δικαιοσύνη, θα είναι σαν να χάνω το παιδί μου»

Η παρουσίασή σας είναι διφορούμενη: Από τη μια οι κατηγορίες εις βάρος σας και από την άλλη μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας σάς στηρίζει, πιστεύοντας στην αθωότητά σας.

Οπως προείπα, οι κατηγορίες εις βάρος μου είναι ψευδείς και διαδίδονται από τους κακοποιητές του παιδιού μου για να πάρουν το βάρος από πάνω τους. Αυτά τα τέρατα θέλησαν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την οικογένειά μου και το κατάφεραν.

Η πραγματικότητα βρίσκεται εκεί έξω. Βρίσκεται στις γειτονιές μας, στην οικογένειά μας, στις καθημερινές μας συναναστροφές. Ολοι όσοι με έχουν συναναστραφεί και με γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αφοσίωσή μου στην οικογένειά μου. Εχω τη στήριξη όλων και αυτό μετράει για εμένα.

Εκεί φαίνεται η αλήθεια. Από τα μικρά κρίνονται τα μεγάλα. Η οικογένειά μου, που με ξέρει καλύτερα από τον καθένα, με στηρίζει και δεν αμφισβήτησε ούτε δευτερόλεπτο την αθωότητά μου. Αυτό έχει σημασία. Οι άνθρωποί μας. Αυτό μου δίνει ελπίδα.

Είστε αισιόδοξη ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη;

Δεν μπορώ να χάνω την αισιοδοξία μου. Πρέπει να είμαι δυνατή για να βοηθήσω την κόρη μου.

Για εμένα προτεραιότητα έχει μόνο εκείνη και διαρκώς ζω μέσα από τη σκέψη ότι θα τη ξαναδώ, θα την αγκαλιάσω και θα τα ξεπεράσουμε όλα μαζί. Αν χάσω την πίστη μου στη Δικαιοσύνη, θα είναι σαν να χάνω το παιδί μου. Θα είναι σαν να αποδέχομαι όλα αυτά τα ακατανόμαστα που συνέβησαν στο παιδί μου.

Είμαι σίγουρη πως η αλήθεια θα φανερωθεί. Πως θα αποδειχθεί ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον μου είναι ανυπόστατες. Περιμένω με ανυπομονησία την ημέρα που θα αθωωθώ, θα σφίξω στην αγκαλιά την κόρη μου και μαζί θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Εχετε μετανιώσει για κάτι;

Δεν θα μου συγχωρήσω ποτέ ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε κάτω από τα μάτια μου, ότι με είχε συνεπάρει η τρέλα της καθημερινότητας και των οικονομικών προβλημάτων και δεν αντιλήφθηκα γρηγορότερα το τι συνέβαινε, ώστε να βγάλω την κόρη μου από τον εφιάλτη. Εσφαλα.

Οχι για αυτά που αναίτια κατηγορούμαι, αλλά που δεν γνώριζα το παραμικρό και ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι ο Μίχος θα είχε κάνει κάτι τέτοιο. Δεν έχει περάσει λεπτό να μη σκέφτομαι τα παιδιά μου και την κόρη μου που βασανίστηκε τόσο.

Πονάω μέρα με τη μέρα περισσότερο γιατί ξέρω πως και η κόρη μου πονάει που αντί να τελειώσει το μαρτύριο για εκείνη, άλλαξε όλη η ζωή της και χωριστήκαμε. Εχω πίστη, όμως. Πίστη στην αλήθεια και στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Είμαι σίγουρη πως σε λίγο θα είμαστε πάλι κοντά η μια στην άλλη. Για αυτή τη μέρα ζω.

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024