Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος για τα έκτακτα δελτία καιρού

Καιρός: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος για τα έκτακτα δελτία καιρού

Ο Γ. Καλλιάνος, με την ιδιότητα του μετεωρολόγου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για Έκτακτα Δελτία Καιρού, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με μια αναρτησή του με την ιδιότητα του μετεωρολόγου, ο Γ. Καλλιάνος, προειδοποιεί όλους τους αρμόδιους φορείς για Έκτακτα Δελτία Καιρού, που παρουσιάζονται ως σοβαρές καιρικές μεταβολές. Μάλιστα όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στην είδηση του in για το επικαιροποιημένο δελτίο υπάρχει επισήμανση «ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο

Ισχυρίζεται πως πλήτεται η αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου, όταν φυσιολογικές καιρικές μεταβολές για την εποχή, παρουσιάζονται ως έκτακτα ή πιο δυναμικά φαινόμενα.

«Σε λίγο καιρό κανένας δεν θα τα πιστεύει και δεν θα τα λαμβάνει υπόψιν του»

Είναι μια σπάνια περίπτωση όπου ένας μεταωρολόγος ζητά έκτακτα δελτία με φειδώ από τους συναδέλφους του, όμως φαίνεται πως έχει εντοπίσει ένα μοτίβο, το οποίο το παίρνουν με την σειρά τους τα μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζουν ακόμα πιο έντονα τα φαινόμενα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Τα «Έκτακτα Δελτία Καιρού» έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους

Τα κάθε τρεις και λίγο «Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης του Καιρού» από διάφορους φορείς, αρχίζουν πλέον και χάνουν και το ενδιαφέρον τους αλλά και την αξιοπιστία τους. Έρχονται μετά -και δικαίως- οι διάφορες ιστοσελίδες, τα δελτία ειδήσεων, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες και το αναπαράγουν και επομένως η λανθασμένη είδηση «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα. Και σε λίγο καιρό κανένας δεν θα τα πιστεύει και δεν θα τα λαμβάνει υπόψιν του.

Επομένως, άλλο πράγμα είναι ένα «Δελτίο Μεταβολής του Καιρού», όπως αυτή που θα έρθει για παράδειγμα σήμερα το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία & στη Θράκη και από αύριο και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) που μέσα στο χειμώνα είναι μια φυσιολογική καιρική εξέλιξη με άστατο καιρό (βροχές και καταιγίδες σε μικρό μέρος της χώρας αλλά και πτώση της θερμοκρασίας) και άλλο το «Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού» που μέσα στο χειμώνα θα σήμαινε κάτι «Έκτακτο», δηλαδή μια ακραία μεταβολή του καιρού για την εποχή, μια έκτακτη καιρική μεταβολή, ένα σημαντικό καιρικό σύστημα που θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη κακοκαιρία. Επίσης άλλο είναι και το «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνο Καιρικών Φαινομένων» που εκεί πρέπει πράγματι να είμαστε προσεκτικοί λόγω της σφοδρότητας των επικείμενων καιρικών φαινομένων. Προσοχή λοιπόν, οι πολίτες αρχίζουν και δυσανασχετούν.

Ζητάει διαχωρισμό

Ο βουλευτής και μετεωρολόγος ζητά τα «Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης του Καιρού», τα «Δελτία Μεταβολής Καιρού» και τα «Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων» να μην παρουσιάζονται με υπερβολική συχνότητα και με πιο έντονο τρόπο σε σχέση με την εποχή που διανύουμε. Διότι αν πληγεί η αξιοπιστία τους, μπορεί να κινδυνέψουν πολίτες από φαινόμενα «ψεύτη βοσκού», επειδή δεν έδωσαν την πρέπουσα σημαδία σε φαινόμενα που χτύπησαν με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024