Έπειτα από τις δύο ήττες κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Βόλφσμπουργκ η Λειψία επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας με 2-1 εντός έδρας απέναντι στη νεοφώτιστη, Χάιντενχαϊμ, για τη 13η αγωνιστική της Bundesliga.
Το πέναλτι του Λόις Οπέντα στο 29′ και το γκολ του Γιουσούφ Πόουλσεν στο 44′ έβαλαν τις βάσεις της νίκης, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους με… δράστη τον Μπένεντικ Γκίμπερ.
Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη η Λειψία και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.
Στην επανάληψη η Λειψία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, μη μπορώντας ωστόσο να μετουσιώσει σε γκολ την κυριαρχία της. Από την άλλη η Χάιντενχαϊμ προσπάθησε να βάλει πίεση στους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του αγώνα.
Τρίποντο «χρυσάφι» για την Μπόχουμ
Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο έβαλε στο σακούλι η Μπόχουμ η οποία επικράτησε με 3-1 εντός έδρας επί της Βόλφσμπουργκ. Ανώτεροι καθ’όλη την διάρκεια της αναμέτρηση οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με διαφορά δύο τερμάτων (19′ Οστερχάγκε, 39′ Μπερνάρντο) στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 πριν την ανάπαυλα με σκόρερ τον Σβάνμπεργκ (45+1′). Το τελικό 3-1 έγραψε ο Άντουι-Αντζέι στο 87′.
Αν και έχανε 0-1, η Έβερτον έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-1), αλλά στο φινάλε οι «πολίτες» βρήκαν δύο γκολ και… τσίμπησαν τον βαθμό (3-3) – Προβάδισμα τίτλου για την Άρσεναλ
Συνεχίζοντας τη μάχη με τη λευχαιμία, ο Ακίλε Πολονάρα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα ζήτησε από τους φιλάθλους του μπασκετ να τον θυμούνται όπως ήταν.