Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγέρη: Η κυβέρνηση υπονομεύει το κράτος Δικαίου για να μην προχωρήσει η έρευνα για τις υποκλοπές

Αυγέρη: Η κυβέρνηση υπονομεύει το κράτος Δικαίου για να μην προχωρήσει η έρευνα για τις υποκλοπές

«Όσο κι αν προσπαθήσουν στην κυβέρνηση, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη

«Κόλαφο για την κυβέρνηση» χαρακτηρίζει τη δήλωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) για τις Ανεξάρτητες Αρχές, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη.

Σύμφωνα με τη Δώρα Αυγέρη, «η δήλωση της ΕΕΔΑ αφήνει σαφέστατες αιχμές για τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ, μία κίνηση με προφανή πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Όσο κι αν προσπαθήσουν στην κυβέρνηση, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «η αγωνία της κυβέρνησης να μην προχωρήσει η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την οδηγεί σε ενέργειες που υπονομεύουν το κράτος Δικαίου».

Η Δώρα Αυγέρη

Αναλυτικά η δήλωση της Δώρας Αυγέρη:

«Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί η δήλωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) για τις Ανεξάρτητες Αρχές. Οι καταγγελίες της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η ΕΕΔΑ αποτελεί ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αποτελεί συνομιλήτρια με ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Σύμφωνα με τη δήλωση της ΕΕΔΑ, στην Ολομέλεια της οποίας εκπροσωπούνται οι Ανεξάρτητες Αρχές, διαπιστώνονται «σοβαρά ζητήματα ως προς την ορθή, δημοκρατική και απρόσκοπτη συγκρότηση και λειτουργία ορισμένων Ανεξαρτήτων Αρχών σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει το κανονιστικό και ρυθμιστικό τους πλαίσιο».

Η δήλωση της ΕΕΔΑ αφήνει σαφέστατες αιχμές για τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ, μία κίνηση με προφανή πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τονίζει ότι η σπουδή με την οποία εισήχθη στη Διάσκεψη των Προέδρων και ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των νέων μελών της ΑΔΑΕ, απέκλεισε τη δυνατότητα αναζήτησης ευρύτερων συναινέσεων και προσώπων κοινής αποδοχής, σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος.

Παράλληλα, η ΕΕΔΑ επισημαίνει την ανησυχία της για την κλήση ενώπιον της Δικαιοσύνης μελών της ΑΔΑΕ «για ενέργειες που άπτονται των καθηκόντων τους», ενώ αναφέρεται στις εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες που έκανε στην Ολομέλεια της ΕΕΔΑ ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, για «παρεμπόδιση της εκτέλεσης ελέγχων από την ΑΔΑΕ» και «δυσφημιστικές και απειλητικές αναφορές εις βάρος του από επίσημα όργανα του Κράτους». Επίσης, η ΕΕΔΑ παραπέμπει σε αντίστοιχες καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αγωνία της κυβέρνησης να μην προχωρήσει η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την οδηγεί σε ενέργειες που υπονομεύουν το κράτος Δικαίου.

Το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά. Όσο κι αν προσπαθήσουν στην κυβέρνηση, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Δείτε τη δήλωση της ΕΕΔΑ εδώ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024