Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σούζαν Σάραντον: Ζήτησε συγγνώμη μετά τα σχόλια για το Μεσανατολικό που προκάλεσαν σάλο

Σούζαν Σάραντον: Ζήτησε συγγνώμη μετά τα σχόλια για το Μεσανατολικό που προκάλεσαν σάλο

Η ηθοποιός είδε τη συνεργασία με το πρακτορείο της να διακόπτεται μετά την αντισημιτική στάση της.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σούζαν Σάραντον έσπασε τη σιωπή της το βράδυ της Παρασκευής και ζήτησε συγγνώμη για τις αντιεβραϊκές ατάκες της κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι η επιλογή των λέξεων της ήταν ένα «τρομερό λάθος».

Η Σάραντον είπε στο πλήθος στην Union Square στις 17 Νοεμβρίου ότι οι Εβραίοι «παίρνουν μια γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα, που τόσο συχνά υφίσταται βία», καθώς είπε ότι σκόπευε «να εκφράσει την ανησυχία για την αύξηση του εγκληματικού μίσους».

«Αυτή η φράση ήταν ένα τρομερό λάθος, καθώς υπονοεί ότι μέχρι πρόσφατα οι Εβραίοι ήταν ξένοι στη δίωξη, ενώ ισχύει το αντίθετο», έγραψε ο Sarandon σε μια ανάρτηση στο Instagram .

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, από αιώνες καταπίεσης και γενοκτονίας στην Ευρώπη, μέχρι τον πυροβολισμό του «Δέντρου της Ζωής» στο Πίτσμπουργκ, οι Εβραίοι γνώριζαν από καιρό τις διακρίσεις και τη θρησκευτική βία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Ισχυρίστηκε ότι δεν σχεδίαζε να μιλήσει στη συγκέντρωση, αλλά προσκλήθηκε στη σκηνή να πει λίγα λόγια καθώς ήταν στη συγκέντρωση με μια «διαφορετική ομάδα ακτιβιστών που επιδιώκουν να τονίσουν την επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να ζητήσουν παύση».

Η «συγγνώμη» στο Instagram

Η Σάραντον, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία του 1995 «Dead Man Walking», μετανιώνει που μείωσε την πραγματικότητα και «τους ανθρώπους που πλήγωσε με τα σχόλιά της».

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια αντιμετώπισε αντιδράσεις για το ξέσπασμά της και αποσύρθηκε ως πελάτης τον περασμένο μήνα από το κορυφαίο πρακτορείο του Χόλιγουντ UTA , το οποίο εκπροσωπούσε την ηθοποιό από το 2014.

Η συγγνώμη της Σάραντον στο Instagram είναι η πρώτη της ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από τις 20 Νοεμβρίου, την οποία είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως σχεδόν αποκλειστικά για να τονίσει διάφορες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

«Θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου για ειρήνη, αλήθεια, δικαιοσύνη και συμπόνια για όλους τους ανθρώπους. Ελπίζω να μπορέσουμε να συναντηθούμε με αγάπη και προθυμία για διάλογο, ειδικά με αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε», κατέληξε το μήνυμά της.

*Πληροφορίες από nypost.com

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024