Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούζαν Σάραντον: Το πρακτορείο της διέκοψε τη συνεργασία μαζί της λόγω σχολίων για το Μεσανατολικό

Σούζαν Σάραντον: Το πρακτορείο της διέκοψε τη συνεργασία μαζί της λόγω σχολίων για το Μεσανατολικό

Βρέθηκε στο στόχαστρο για δηλώσεις της υπέρ των Παλαιστινίων

Είναι γνωστή ακτιβίστρια. Έχει συλληφθεί ουκ ολίγες φορές για τις διαμαρτυρίες της, είναι Δημοκρατική, μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Σούζαν Σάραντον έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεών της, ιδίως σε ό,τι αφορά την κοινωνική της δράση.

Η ηθοποιός έχει υπογράψει –όπως πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες- και την επιστολή προς τον αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που ζητά την παύση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Η ακτιβιστική της δράση αυτή τη φορά έχει συνέπειες για την καριέρα της

Στο στόχαστρο για δηλώσεις της υπέρ των Παλαιστινίων

Αυτή τη φορά το «αγκάθι» είναι το Μεσανατολικό. Δηλώσεις της σταρ για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους οδήγησαν το Πρακτορείο που την εκπροσωπεί -οι καλλιτεχνικοί της ατζέντηδες δηλαδή- να διακόψει τη συνεργασία του μαζί της.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας έχει αντίκτυπο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πολλοί διάσημοι ηθοποιοί, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, μοντέλα και άνθρωποι του θεάματος εν γένει παίρνουν θέση, ενίοτε επιλέγουν και «στρατόπεδο», με αποτέλεσμα να μεταφέρεται ο διχασμός και σε άλλα πεδία.

Η Σούζαν Σάραντον λαμβάνει μέρος σε πολλές πορείες διαμαρτυρίας υπέρ των Παλαιστινίων και ένα σχόλιό της θεωρήθηκε επίμαχο, με αποτέλεσμα η εταιρεία UTA, το καλλιτεχνικό της πρακτορείο, να σταματήσει να δουλεύει μαζί της.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας έχει αντίκτυπο και στις Ηνωμένες Πολιτείες

Υπέρμαχος των δικαιωμάτων, δεν σταματά να αγωνίζεται

Ποιο ήταν το επίμαχο σχόλιο της Σούζαν Σάραντον

Η δήλωσή της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη υπέρ του παλαιστινιακού λαού ήταν: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αυτή την ώρα που φοβούνται που είναι Εβραίοι και παίρνουν μια γεύση για το πώς αισθάνεται να είναι κανείς Μουσουλμάνος σ’ αυτή τη χώρα, την Αμερική».

Η συνεργασία της με το UTA είχε ξεκινήσει το 2014 και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Page Six», οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο λυπήθηκαν πολύ με τα σχόλιά της, αλλά επιβεβαίωσαν ότι πλέον δεν εκπροσωπούν την ηθοποιό.

@stephaniekeith17 Actor Susan Sarandon expresses support for Palestine and says being anti-Palestinian is American brain washing #palestine #susansarandon #protest #freepalestine #nyc ♬ original sound – stephaniekeith17

Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ

H δήλωση τράβηξε την προσοχή της Αβίβα Κλόμπας, πρώην διευθύντριας στη συγγραφή λόγων της ισραηλινής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία αντέτεινε από την πλευρά της για το θέμα, «Όταν η Σούζαν Σάραντον λέει ότι οι Εβραίοι παίρνουν μια γεύση για το πώς αισθάνεται κανείς να είναι Μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα, είναι σαν να λέει ότι σε μας τους Αμερικανούς Εβραίους δεν μας αξίζει να ζούμε ελεύθεροι από τη βία και την παρενόχληση».

Η δήλωση της Σάραντον σχολιάστηκε από την Αμερικανή Μουσουλμάνα ηθοποιό Άσρα Νορμάνι, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να «ωραιοποιεί» την εμπειρία των Μουσουλμάνων που ζουν σε μουσουλμανικές χώρες.

Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτηση με μια φωτογραφία των γονιών της που είναι πρόσφυγες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ανέφερε όλα τα προνόμια που απολαμβάνει η οικογένειά της, το πώς ο πατέρας της έγινε καθηγητής, ενώ πριν δούλευε για τυράννους στις μουσουλμανικές χώρες, ενώ για τη μητέρα της είπε χαρακτηριστικά, «Η μαμά μου; Το να είσαι μουσουλμάνα στην Αμερική σημαίνει ότι ζεις ελεύθερη, με τον αέρα να ανεμίζει τα μαλλιά σου» και αντιπαρέβαλε τους αγώνες των γυναικών στο Ιράν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024