Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mary Kay Letourneau: Πώς το «May December» του Netflix καθρεφτίζει το σεξουαλικό σκάνδαλο του '90

Mary Kay Letourneau: Πώς το «May December» του Netflix καθρεφτίζει το σεξουαλικό σκάνδαλο του ’90

To δράμα «May December» παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το σκάνδαλο «Mary Kay Letourneau» το οποίο απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα τη δεκαετία του ’90.

Η Julianne Moore υποδύεται την Gracie Atherton-Yoo, η οποία ήταν σε ηλικία 36 ετών όταν συνελήφθη να κάνει σεξ με τον Joe, ένα 13χρονο αγόρι που δούλευε μαζί της σε ένα κατάστημα pet shop. Αφού απέκτησε το πρώτο της παιδί πίσω από τα κάγκελα, η Gracie άρχισε τη ζωή της με τον Joe (Charles Melton), ο οποίος έχει φτάσει στην ίδια ηλικία που είχε η Gracie όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Η Gracie και ο Joe έχουν τρία παιδιά μαζί, το μικρότερο από αυτά κοντεύει να αποφοιτήσει από το λύκειο, και έχουν επιλέξει την ήσυχη ζωή των προαστίων, όταν η Elizabeth Berry (Natalie Portman) φτάνει στο παραθαλάσσιο σπίτι τους για να να ταράξει τα νερά.

Photo: Netflix | François Duhamel

Στην ταινία, η Gracie περιγράφεται ως «αμετανόητη» και υπενθυμίζει στην Elizabeth ότι είναι «σίγουρη» για τις επιλογές της ζωής της

Αν η ιστορία είναι βγαλμένη από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αυτό συμβαίνει επειδή η ταινία είναι ελαφρώς εμπνευσμένη από το σκάνδαλο των φυλλάδων Mary Kay Letourneau στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η Letourneau ήταν μια 34χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου αποπλάνησε τον 12χρονο μαθητή της, Vili Fualaau. Μετά από μια «σχέση» εννέα μηνών με τον Fualaau, η Letournau συνελήφθη και δήλωσε ένοχη για δύο κατηγορίες βιασμού ανηλίκου δευτέρου βαθμού.

Γέννησε το πρώτο παιδί του Fualaau το 1997, ενώ ανέμενε την ποινή της- απέκτησαν ένα δεύτερο παιδί μαζί το 1998, ενώ η Letourneau έκτιε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών. Η Letournau παντρεύτηκε τον Fualaau το 2005, όταν εκείνος ήταν 21 ετών. Οι δύο τους παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το 2019. Η Letourneau πέθανε ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 58 ετών από καρκίνο.

Σκηνοθετώντας το «May December», ο Haynes δήλωσε ότι αρχικά προσπάθησε να αγνοήσει τις όποιες ομοιότητες μεταξύ της ταινίας και του πραγματικού σκανδάλου Letourneau.

Ήταν τελικά η Letourneau «αρκετά διαφορετικός χαρακτήρας από την Gracie»;

Το σκάνδαλο πυροδότησε μια τηλεοπτική ταινία που προβλήθηκε το 2000 στο USA Network, με πρωταγωνιστές την Penelope Ann Miller ως Letourneau και τον Omar Anguiano ως Fualaau. Η Letourneau συνεργάστηκε με τους παραγωγούς για την ταινία και μάλιστα μίλησε τηλεφωνικά με τη Miller για να δώσει πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο της.

Σκηνοθετώντας το «May December», ο Haynes δήλωσε ότι αρχικά προσπάθησε να αγνοήσει τις όποιες ομοιότητες μεταξύ της ταινίας και του πραγματικού σκανδάλου Letourneau.

Photo: Netflix

«Στην πραγματικότητα άρχισα να το αφήνω – το πραγματικό σκάνδαλο –  στην άκρη και να λέω απλώς: Εντάξει, ας βασιστούμε στις συγκεκριμένες επιλογές και στις διαφοροποιήσεις που κάνει το σενάριο του Samy Burch από την ιστορία της Mary Kay Letourneau», δήλωσε ο Haynes σε συνέντευξή του στο The Daily Beast. «Αλλά εν τέλει δεν υπήρχε τρόπος να μην το κάνω».

Αν και ο Haynes θεωρεί ότι η Letourneau «ήταν αρκετά διαφορετικός χαρακτήρας από την Gracie», πρόσθεσε, «υπήρχαν ορισμένα πράγματα που όντως χρήσιμα σχετικά με την ιδιοσυγκρασία της Mary Kay Letourneau». Ένα παράδειγμα είναι οι φωνές τους, καθώς η Gracie έχει ένα χαρακτηριστικό ψεύδισμα που διακυμαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, ενώ «Η Mary Kay Letourneau μιλάει νωχελικά. Αυτή είναι η αφετηρία του ψευδίσματος», δήλωσε ο Haynes.

Στην ταινία, η Gracie περιγράφεται ως «αμετανόητη» και υπενθυμίζει στην Elizabeth ότι είναι «σίγουρη» για τις επιλογές της ζωής της. Η Letourneau έβαλε ένα «παρόμοιο προσωπείο», λέγοντας το 2018 «Λυπάμαι που είναι ο πατέρας των παιδιών μου και που είμαστε παντρεμένοι και που αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου; Όχι, δεν λυπάμαι».

*Με πληροφορίες από: Variety | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters | Mary Kay Letourneau

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024