Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιλά: Αν θέλετε να τα χάσετε, μην κάνετε αυτά

Κιλά: Αν θέλετε να τα χάσετε, μην κάνετε αυτά

Όχι, δεν θα χάσετε έτσι τα περιττά κιλά…

Για να πέσει το νούμερο που βλέπετε στην ζυγαριά, χρειάζεται περισσότερο να επικεντρωθείτε στο σωστό τρόπο παρά στον κόπο. Τι σημαίνει αυτό; Δεν χρειάζεται για παράδειγμα να πεινάτε για να χάσετε κιλά, παραλείποντας γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την υγεία σας.

Ποια άλλα λάθη είναι καλό να αποφεύγετε;

5 λάθη που σαμποτάρουν την επιτυχία της δίαιτας

#1 Βιάζεστε

Το να χάσετε 10 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να ακούγεται τέλειο, πέραν όμως από επικίνδυνο, δεν είναι και ρεαλιστικό.

Η απώλεια 1 έως 2 κιλών την εβδομάδα είναι ένας λογικός στόχος, ανάλογα βέβαια με τον σωματότυπό σας και τις συστάσεις του διατροφολόγου σας.

Αυτή η σταδιακή προσέγγιση είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε βιώσιμη απώλεια βάρους με υγιή τρόπο που δεν θα επιτρέψει στα επιπλέον κιλά να επιστρέψουν μακροπρόθεσμα.

Αντί να εστιάσετε στους αριθμούς της ζυγαριάς σας, στοχεύστε στο να δημιουργήσετε πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής και στο να κάνετε αλλαγές στον συνολικό τρόπο ζωής σας.

Το σώμα σας να είστε βέβαιοι, θα σας ευγνωμονεί.

#2 Νιώθετε ενοχές

Η ενοχή δεν είναι κίνητρο.

Το να επιπλήττετε τον εαυτό σας σχετικά με το βάρος σας δεν θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα μάλιστα, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Έρευνες δείχνουν ότι τα αισθήματα ενοχής ως προς τα κιλά μας μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και να πυροδοτήσουν μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό. Κι αυτό γιατί όταν νιώθουμε πως κάνουμε κάτι «λάθος», είναι πιο πιθανό να τα παρατήσουμε εντελώς.

Με άλλα λόγια, αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

#3 Ανεβαίνετε κάθε μέρα στη ζυγαριά

Χρησιμοποιήστε τη ζυγαριά ως εργαλείο, όχι ως… όπλο.

Μην εστιάζετε, όπως είπαμε, αποκλειστικά σε έναν αριθμό καθώς προσπαθείτε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πολλές φορές, το πώς αισθάνεστε και το πώς νιώθετε πάνω σας τα ρούχα σας είναι καλύτερα μέτρα αξιολόγησης των προσπαθειών σας.

#4 Ξεχνάτε την ενυδάτωση

Θέλετε να μην τρώτε περισσότερο από ό,τι πρέπει; Προσπαθήστε να πίνετε πιο πολύ νερό.

Ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα αλλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας, γεμίζει το στομάχι. Εκτός αυτού, θα αποκομίσετε κι άλλα οφέλη, όπως:

  • Αυξημένη καύση θερμίδων
  • Καλύτερη πέψη
  • Βελτιωμένη ροή αίματος
  • Λιγότερη εξάρτηση από ροφήματα με ζάχαρη για να ξεδιψάσετε

Σημαντική προειδοποίηση: Μην το παρακάνετε. Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων νερού μπορεί να προκαλέσει ένα σπάνιο αλλά επικίνδυνο πρόβλημα υγείας, γνωστό ως υπονατριαιμία.

#5 Εστιάζετε αποκλειστικά στο φαγητό και την άσκηση

Ο περιορισμός των θερμίδων και η αύξηση της δραστηριότητας είναι συνήθως οι κινήσεις που κάνει κανείς όταν θέλει να χάσει κιλά. Άλλες όμως συνήθειες που αφορούν τον τρόπο ζωής δεν πρέπει επίσης να αγνοούνται.

Πώς είναι τα επίπεδα του άγχους σας; Κοιμάστε καλά και επαρκώς;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα είναι σημαντικές καθώς το υπερβολικό στρες και ο λιγοστός ύπνος μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη και να οδηγήσουν, μεταξύ άλλων, σε υπερκατανάλωση τροφής.

Πηγή: Vita

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024