Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χένρι Κίσινγκερ: Παρά τις βαθιές «διαφωνίες» τους ο Τζο Μπάιντεν εξαίρει την «οξεία διάνοιά» του

Χένρι Κίσινγκερ: Παρά τις βαθιές «διαφωνίες» τους ο Τζο Μπάιντεν εξαίρει την «οξεία διάνοιά» του

«Η οξεία διάνοιά του και το βαθύ στρατηγικό του όραμα ήταν προφανή», αναφέρει ο Τζο Μπάιντεν για τον Χένρι Κίσινγκερ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «διαφωνούσαμε συχνά» και «συχνά σθεναρά».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein) εξήρε χθες Πέμπτη την «οξεία διάνοια» του Χένρι Κίσινγκερ, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα πως συχνά διαπίστωνε πως είχε «βαθιές διαφωνίες» με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η οξεία διάνοιά του και το βαθύ στρατηγικό του όραμα ήταν προφανή»

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μας, διαφωνούσαμε συχνά. Και συχνά σθεναρά», ανέφερε ο ογδοντάρης Δημοκρατικός σε λακωνικό δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο μετά τον θάνατο της αμφιλεγόμενης μείζονος μορφής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ομως, από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν, «η οξεία διάνοιά του και το βαθύ στρατηγικό του όραμα ήταν προφανή».

Ο 56ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ πέθανε προχθές Τετάρτη στην κατοικία του στο Κονέκτικατ σε ηλικία εκατό ετών.

Ενεργός και μετά τα 100

Παρέμενε ενεργός, ωστόσο, και μετά τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων ζωής, παρακολουθώντας συναντήσεις στον Λευκό Οίκο, εκδίδοντας ένα βιβλίο για τα στιλ ηγεσίας και καταθέτοντας ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας για την πυρηνική απειλή που θέτει η Βόρεια Κορέα.

Τζορτζ Μπους, Βλαντίμιρ Πούτιν, Τζόρτζια Μελόνι και Σι Τζινπίνγκ, μεταξύ άλλων, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους, πλέκοντας το εγκώμιο του αμφιλεγόμενου νομπελίστα, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024