Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Εργαζόμενη μητέρα ξεσπά κατά Σούνακ για την τραγική οικονομική της κατάσταση

Βρετανία: Εργαζόμενη μητέρα ξεσπά κατά Σούνακ για την τραγική οικονομική της κατάσταση

Η ίδια βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και φοβάται πως δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα φάρμακά της

Η 30χρονη Abbie Palmer δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok μέσω του οποίου κατηγορεί τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ αλλά και στους βουλευτές του για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο η ίδια, όσο και η πλειοψηφία των βρετανών συμπολιτών της.

Η Palmer εργάζεται ως υπεύθυνη στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών και οι αποδοχές της ανέρχονται στις 23.500 λίρες ετησίως. Όπως αποκαλύπτει στο βίντεο, τα λεφτά αυτά δεν της αρκούν και μετά βίας καταφέρνει να παρέχει τα απολύτως απαραίτητα στα δυο της παιδιά, ηλικίας 12 και 6 ετών.

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άδεια από την εργασία της λόγω ασθένειας και πιστεύει ότι πάσχει από αναιμία, αλλά πρόσθεσε ότι φοβάται πολύ να πάει σε γιατρό σε περίπτωση που χρειαστεί συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, η Abbie λέει ότι αναγκάστηκε να φύγει από το σούπερ μάρκετ επειδή δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την αγορά των τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Όπως περιγράφει στην Daily Mail, κάθε μήνα, μετά τα απαραίτητα έξοδα, της μένουν στην τσέπη περίπου 600 λίρες, οι οποίες δεν αρκούν ούτε για να καλύψει τα βασικά. Ακόμα και έτσι όμως, η 30χρονη τόνισε πως κάποιοι συμπολίτες της περνάνε πολύ χειρότερα, αφού η ίδια πληρώνεται υψηλότερα του βασικού μισθού.

«Ήμουν σε ένα εμπορικό κατάστημα, και σκεφτόμουν ότι όταν ήμουν μικρή, η μητέρα μου μας «έλουζε» τα Χριστούγεννα με γλυκά. Και ξαφνικά κατάλαβα ότι φέτος δεν θα μπορούσα να κάνω το ίδιο για τα παιδιά μου».

Η Άμπι χαρακτήρισε «ντροπή» τους παχυλούς μισθούς των πολιτικών εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών ενέργειας τη στιγμή που δισεκατομμύρια ανά τον κόσμο υποφέρουν.

«Αυτό το μήνυμα είναι για τον Ρίσι Σούνακ, που κάθεται στα έδρανα και μιλάει για ανθρώπους όπως εγώ», λέει η γυναίκα, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Τα χαμηλά στρώματα

Η γυναίκα δήλωσε πως όλοι οι άνθρωποι στον κοινωνικό της περίγυρο παλεύουν με ανάλογες δυσχερείς συνθήκες.

Το ενοίκιο για το σπίτι της, ακόμα και με το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, ανέρχεται στις 450 λίρες το μήνα, ο λογαριασμός για το ρεύμα και το αέριο κοστίζει περίπου 150 και τα είδη διατροφής 400 λίρες τον μήνα. Παράλληλα, οι εξωσχολικές δραστηριότητες και το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο προσθέτει άλλες 130 λίρες στα μηνιαία έξοδα.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» καταλήγει η Άμπι.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024