Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις - Οι επόμενοι στόχοι Ανδρουλάκη

Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις – Οι επόμενοι στόχοι Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει έμφαση στο πρόγραμμα, γνωρίζοντας πως έχει στόχο να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο που περιλαμβάνει τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες

Μια ακόμα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει στο ΠΑΣΟΚ πως μπορεί να μπει στην προεκλογική κούρσα των ευρωεκλογών με στόχο την δεύτερη θέση -ή, όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Mega, με μια επίδοση «που θα εικονοποιεί την καθημερινή προσπάθεια» που γίνεται. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει αναγνωρίσει τον κίνδυνο της αλαζονείας, γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει ότι «από αυτές τις μετρήσεις δεν πρέπει να πάρει κανενός το μυαλό αέρα, ούτε το δικό μου». Η σταθερή, αλλά κατά τα άλλα αργή άνοδος εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό -ενώ παράλληλα η δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Γνωρίζοντας σε ποιους απευθύνεται, η Χαριλάου Τρικούπη άνοιξε αυτήν την εβδομάδα τρία ζητήματα που έχουν και πολιτικό, ταυτοτικό χαρακτήρα

Με αυτά τα δεδομένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει έμφαση στο πρόγραμμα, γνωρίζοντας πως έχει στόχο να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο που περιλαμβάνει τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και την μεσαία τάξη, με το βλέμμα στραμμένο στην δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας που θα μπορούσε να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε αξιόμαχο αντίπαλο της ΝΔ.

«Αγωνίζομαι για να είμαστε η αξιόπιστη και χρήσιμη αντιπολίτευση, που θα την επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός», ανέφερε ως πρώτο στόχο ο Ανδρουλάκης, αποφεύγοντας να δώσει αριθμητικό πήχη στην προσπάθεια. «Προφανέστατα οι στόχοι είναι υψηλοί και πιστεύω ότι θα τους επιτύχουμε. Ξέρετε, είναι ένας νέος πολιτικός κύκλος για το ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα, που οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ότι έκλεισε τον κύκλο του, επανέρχεται σύγχρονο, με νέα πολιτικά πρόσωπα, με σύγχρονες ιδέες, με αξιοπιστία και με χαμηλούς τόνους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Γνωρίζοντας σε ποιους απευθύνεται, η Χαριλάου Τρικούπη άνοιξε αυτήν την εβδομάδα τρία ζητήματα που έχουν και πολιτικό, ταυτοτικό χαρακτήρα: το πρώτο ήταν το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια, με πλήρη πρόταση που συζητιέται και στην Βουλή, το δεύτερο ήταν η δημόσια υγεία με την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης με 8 παρεμβάσεις για την αναγέννηση του ΕΣΥ, ενώ το τρίτο ανοίγει αυτές τις μέρες στην Αλεξανδρούπολη για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης -πέραν από την εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί σε θεματικά τραπέζια, προγραμματίζεται και αυτοψία στο δάσος της Δαδιάς. Σε δημόσιο επίπεδο, ο ίδιος ο Ανδρουλάκης σηκώνει και το ζήτημα του κόστους ζωής, ως ευρύτερο θέμα που απασχολεί τη νέα γενιά -και έχει άμεση σχέση με την ακρίβεια και το δημογραφικό. «Πρωτίστως τις ανελαστικές δαπάνες: Υγεία, παιδεία, ενοίκιο. Έχω πρόταση και στα τρία», ανέφερε χθες, δείχνοντας και την κατεύθυνση του κόμματος το επόμενο διάστημα.

Οι συνεργασίες και οι «11»

Η γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη για τις συνεργασίες είναι συγκεκριμένη -αυτές γίνονται μέσα στην Βουλή, δηλαδή θεσμικά και στην πράξη, με όποιες δυνάμεις «μπορούν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν» για τα σοβαρά ζητήματα. Και παράλληλα, γίνεται απολύτως σαφές πως δεν θα υπάρξουν συμφωνίες κορυφής, καθώς ο Ανδρουλάκης θέλει να ακολουθήσει το «μοντέλο Δούκα» -δηλαδή κοινωνικές συμμαχίες, μέσω προσώπων «από τα σπλάχνα της παράταξης», τα οποία μπορούν να συσπειρώσουν ένα ευρύτερο ακροατήριο. Ενάντια στις συνεργασίες πίσω από κλειστές πόρτες τάσσονται και βουλευτές της νέας ΚΟ των «11», που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους (από τον επικεφαλής Αλέξη Χαρίτση έως τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο) μιλούν επίσης για επαφές που ξεκινούν σε επίπεδο κοινωνίας -πράγμα που ενδεχομένως ανοίγει μια πόρτα συνεννόησης στο πεδίο της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο. Ερωτώμενος ειδικά για τους «11», ο Ανδρουλάκης απάντησε πως είναι έτοιμος να δώσει το χέρι «σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη μπορεί να συμφωνήσει μαζί μας για τα σοβαρά της χώρας», επισημαίνοντας πως θα φανείς εντός Κοινοβουλίου «ποιοι θέλουν μια υπεύθυνη και προοδευτική στάση».

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024