Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικά στο in οι προτεραιότητες της νέας Δημάρχου Σπετσών

Αποκλειστικά στο in οι προτεραιότητες της νέας Δημάρχου Σπετσών

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά θέτει την υγεία στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων, της από την 1 Ιανουαρίου που αναλαμβάνει την διοίκηση του Δήμου Σπετσών.

H νέα Δήμαρχος Σπετσών Ευγενία Φραγγιά αποκαλύπτει στο in τις άμεσες προτεραιότητες της για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος των Σπετσών, θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα της τον τομέα της Υγείας αφού όπως αποκαλύπτει στο in υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την υποστελέχωση των δομών υγείας ενός νησιού που πέρα των πολλών μόνιμων κατοίκων, υποδέχεται πλήθος επισκεπτών όλο τον χρόνο.

«Η πραγματική στήριξη της υγείας είναι ενα χρόνιο αίτημα των Σπετσιωτων, αφού το ήδη υπάρχον προσωπικό που απαρτίζεται από δυο γιατρούς ,η μια αγροτική, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού και δεν επαρκεί . Άμεση προτεραιότητά μας λοιπόν είναι η στελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών, με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό» δηλώνει στο in και ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτή την εύλογη ανάγκη του νησιού.

«Να βάλουμε τέλος στα βάσανα κατοίκων και επισκεπτών»

Παράλληλα η κα. Φραγγιά αναφέρει ότι οι υποδομές του νησιού είναι μια ακόμη άμεση προτεραιότητα της: «Σε πρώτο πλάνο έχουμε θέσει την επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης του νησιού, κάνοντας συγκεκριμένες μελέτες και προτάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν συνδυαστικά με την υπάρχουσα κατάσταση, να βάλουμε τέλος στα βάσανα κατοίκων και επισκεπτών.

Είναι για εμάς μια έντονα μεγάλη πρόκληση, έχουμε χαρτογραφήσει πλήρως τα προβλήματα και ήδη έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες ενέργειες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στην επάρκεια του προσωπικού σε καίριες δομές του νησιού. Επίσης ,προχωρούμε σε ενέργειες ενίσχυσης των υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας δίδεται από την κείμενη νομοθεσία και τις διαδικασίες των ΟΤΑ.

Η αύξηση της τουριστικής, πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας στο νησί μας δημιουργεί διαρκώς νέα δεδομένα και απαιτήσεις για την πόλη μας και ως νέα Δημοτική Αρχή προγραμματίζουμε μια μεγάλη γκάμα δράσεων ενημέρωσης και εξωστρέφειας κεφαλαιοποιώντας στο έπακρο για τους Δημότες τα οφέλη των εν λόγω δραστηριοτήτων. Οι Σπέτσες μας θα στηριχθούν οικονομικά και πολιτικά.

Κάθε σχέδιο, κάθε πρόγραμμα που εκπονούμε, έχει κοστολογηθεί συνετά με την επιστημονική μας ομάδα να δουλεύει διαρκώς, μελετώντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης, όπως επίσης και τους πόρους που δύναται να αξιοποιηθούν, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Με οδηγό την κοινωνία των Σπετσών ξεκινάμε μια νέα εποχή για το νησί μας, συνεχίζοντας το έργο για τα σχολεία και τους μαθητές μας, αναβαθμίζοντας τον τομέα της Καθαριότητας, αναζητώντας λύσεις για το κυκλοφοριακό, δίνοντας πνοή και πράσινο αποτύπωμα στον τόπο μας. Προσφέρουμε γνώση, προσφέρουμε δύναμη, προσφέρουμε αγάπη και θα πάμε πολλά Βήματα Μπροστά για τις Σπέτσες μας.

Σκοπός μας είναι να εφαρμόσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας . Η Δημοτική μας ομάδα αποτελείται από έμπειρα αλλά και νέα πρόσωπα που είναι έτοιμα να αναλάβουν την ευθύνη της διαχείρισης του Δήμου και είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το δικό μας ισχυρό αποτύπωμα αντιμετωπίζοντας με σθένος και σχέδιο κάθε δυσκολία» δήλωσε αποκλειστικά στο in η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στη σύγχρονη ιστορία του νησιού.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024