Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
15ο OTS Forum: Η «καρδιά» της Δημόσιας Διοίκησης «χτυπάει» στη Θεσσαλονίκη

15ο OTS Forum: Η «καρδιά» της Δημόσιας Διοίκησης «χτυπάει» στη Θεσσαλονίκη

Τo 15ο OTS Forum διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη έως τις 2 Δεκεμβρίου επικεντρωμένο στην ψηφιακή μετάβαση και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Το OTS Forum, το οποίο διοργανώνεται για 15η χρονιά, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση εργασίας, ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών που εφαρμόζουν οι φορείς του Δημοσίου.

Το 2023 είναι η χρονιά κατά την οποία, η OTS, επισφράγισε την τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης. Επιδίωξη της OTS, όλα αυτά τα χρόνια, είναι να συμβάλλει έτσι ώστε κάθε πόλη να διασφαλίσει βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Φέτος, το OTS Forum υποδέχεται στην έδρα της εταιρείας, τη Θεσσαλονίκη, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής βιομηχανίας της πληροφορικής, αντιπροσώπους και συνεργάτες των περιφερειακών και δημοτικών αρχών αλλά και καταρτισμένους ομιλητές. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να διεξαχθεί ένας δημόσιος διάλογος γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις.

Η εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Δημόσια Διοίκηση

Την έναρξη του 15ου OTS Forum χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας,

Ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Δημόσιας Διοίκησης, ΓΓΠΣ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δρ. Άρης Μελετίου,

 και η Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OTS, Σπύρος Παμπουκίδης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας: «30 χρόνια λειτουργίας και 30 χρόνια συνεργασίας. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Σαν OTS αγαπάμε την τεχνολογία, αλλά πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά και οι “έξυπνες” αποφάσεις που παίρνουν, για να δώσουν λύσεις με αποτέλεσμα».

Την πρώτη ημέρα του OTS Forum έγινε αναφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες από την Κεντρική Κυβέρνηση και στις καλές πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Δημοσίου Τομέα, Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων) που εφαρμόζουν οι ελληνικές Περιφέρειες, σε συνεργασία με την OTS.

Για ακόμα μία χρονιά, το πάνελ των ομιλητών πλαισίωσε ο Συγγραφέας – Μελετητής, τ. Γενικός Διευθυντής Δήμου Καλαμαριάς, Ιωάννης Θεοδώρου. Ο κύριος Θεοδώρου πραγματοποίησε εισήγηση γύρω από επίκαιρα νομοθετικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από 1/1/2024.

Open1: Η ολοκληρωμένη λύση ψηφιακού μετασχηματισμού της OTS

Ορόσημο στην πορεία της OTS αποτελεί η δημιουργία της οικογένειας προϊόντων Open1, εξ ολοκλήρου στο cloud, που αντικαθιστά τις client εφαρμογές.

Κατά τη διάρκεια του 15ου OTS Forum, αναλύθηκαν οι λύσεις Open1, οι οποίες περιλαμβάνουν Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Ενδοεπιχειρησιακού Σχεδιασμού (ERP) και Εφαρμογές «Έξυπνων» Πόλεων, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας για πολίτες, Δημόσιους οργανισμούς κι επιχειρήσεις.

Το 15ο OTS Forum συνεχίζεται 1 και 2 Δεκεμβρίου

Αύριο Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, οι εργασίες του 15ου OTS Forum συνεχίζονται, με τη «μερίδα του λέοντος» να καταλαμβάνει η ψηφιακή μετάβαση των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Επίσης, από το OTS Forum δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι θεματικές διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και θεσμικού περιβάλλοντος που αφορούν στις Απευθείας Αναθέσεις, το Προεδρικό Διάταγμα 54/2018 και τον Εσωτερικό Έλεγχο.

Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε Workshop για ζητήματα προστασίας των υποδομών των φορέων, που διοργανώνει το στελεχιακό δυναμικό του τμήματος Cloud Services & Cyber Security της εταιρείας Blue Value.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, παράλληλα με την τρίτη και τελευταία ημέρα του OTS Forum 2023, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τη συμμετοχή Αιρετών εκπροσώπων όλης της χώρας. Την εκδήλωση, με θέμα: «Ψηφιακή στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα με ορόσημο το 2030», θα προλογίσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η ημερίδα θα προβληθεί, μέσω live streaming, στη σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Τις ομιλίες θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Γωγώ Μπαλή και Μαρία Σαμολαδά.

Καθόλη τη διάρκεια του 15ου OTS Forum, υπάρχει διαθέσιμο Demo Room, στο οποίο πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των εφαρμογών Open1 της OTS, σε πραγματικό χρόνο.

Πληροφορίες

Δείτε το Πρόγραμμα του 15ου OTS Forum, όπως έχει διαμορφωθεί, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε την OTS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FacebookLinkedInTwitterInstagramYouTube), για να παραμένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις, τις ομιλίες που πραγματοποιούνται και το υλικό του 15ου OTS Forum

Επικοινωνήστε στο T: 2310 590100 ή μέσω E – mail: sales@ots.gr

Το 15ο OTS Forum φιλοξενείται στο Grand Hotel Palace

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024