Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η τριπλή γκάφα Μπάιντεν: Ο «βουλευτής» Τραμπ, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η «ανατίναξη του κόσμου»

Η τριπλή γκάφα Μπάιντεν: Ο «βουλευτής» Τραμπ, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η «ανατίναξη του κόσμου»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μπέρδεψε τον πρώην με τον νυν πρόεδρο της Νότιας Κορέας ενώ αστειεύτηκε ότι έχει πυρηνικό κωδικό «για να ανατινάξει τον κόσμο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέπληξε τους πάντες όταν καυχήθηκε για την ικανότητά του να εξαπολύσει πυρηνικές επιθέσεις, προτού αποκαλέσει «βουλευτή» τον Ντόναλντ Τραμπ και ξεχάσει τo όνομα του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

Ο Μπάιντεν  επισκέφτηκε στο Κολοράντο ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες για να αναφερθεί στις αμερικανικές επενδύσεις στην αιολική ενέργεια. Κι όταν πλησίασε κάποια στιγμή τρεις εργαζόμενους, ένας εξ’ αυτών φάνηκε να τον ρωτά κάτι, που δεν ακούγεται στο σχετικό βίντεο.

Στη διάρκειας ομιλίας του ο Μπάιντεν υπέπεσε σε αρκετές γκάφες. «Είμαστε φίλοι με τον ηγέτη σας, τον κ. Μουν, ξέρετε», είπε απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου, αναφερόμενος προφανώς στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, η θητεία του οποίου έληξε το περασμένο χρόνο

«Κοίτα», του απάντησε ο Μπάιντεν, «το [προεδρικό ελικόπτερο] Marine μου το μεταφέρει, αλλά έχει τον κωδικό για να ανατινάξει ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που γιόρτασε προ ημερών τα 81 γενέθλιά του. «Δεν είναι πυρηνικά όπλα, έτσι δεν είναι; Εντάξει, νομίζεις ότι αστειεύομαι», πρόσθεσε καθώς συνέχιζε την ξενάγησή του στο εργοστάσιο της νοτιοκορεατικής εταιρείας CS Wind.

Οι κωδικοί εκτόξευσης πυρηνικών όπλων – που βρίσκονται σε μια κάρτα γνωστή ως «πυρηνικό μπισκότο», μεταφέρονται σε μια μαύρη βαλίτσα, που αποκαλείται «πυρηνικό ποδόσφαιρο» από έναν στρατιωτικό, που βρίσκεται στο πλευρό του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ όταν ταξιδεύει.

Μπέρδεψε τον πρώην με τον νυν πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Λίγο αργότερα στη διάρκειας ομιλίας του ο Μπάιντεν υπέπεσε σε αρκετές γκάφες. «Είμαστε φίλοι με τον ηγέτη σας, τον κ. Μουν, ξέρετε», είπε απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου, αναφερόμενος προφανώς στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, η θητεία του οποίου έληξε το περασμένο χρόνο.

Ο Μπάιντεν έχει συναντηθεί με τον νυν πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-γέολ αρκετές φορές και μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο είχε παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο.

Αλλά οι γκάφες δεν τέλειωσαν εκεί. Κάποια στιγμή στην ομιλία του ο Μπάιντεν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ρεπουμπλικανής βουλευτού του Κολοράντο, Lauren Boebert , που αντιτίθεται σε νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνησή του και επιδιώκει περικοπές σε προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης «όπως θέλουν οι βουλευτές, Τραμπ και η Μπέμπερτ».

Αν και οι υπερασπιστές του Μπάιντεν υποστηρίζουν ότι είναι απλώς επιρρεπής στις γκάφες, πολλοί Δημοκρατικοί ανησυχούν για συχνά δημόσια ολισθήματά του.

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσαν οι New York Times στις 7 Νοεμβρίου το 71% των ψηφοφόρων σε πολιτείες-κλειδιά θεωρούν ότι ο Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός πρόεδρος», ενώ αντίστοιχη γνώμη έχει το 39% για τον Τραμπ.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024