Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισπανία σχεδιάζει αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Ισπανία σχεδιάζει αύξηση του κατώτατου μισθού

Η κυβέρνηση βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους εργοδότες

Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει κατά 4% τον κατώτατο μισθό, το 2024, ένα ποσοστό μεγαλύτερο από την αρχική πρόταση του 3,5% από τους εργοδότες, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους εργοδότες για την αύξηση και μια συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ισπανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 3,8% τον επόμενο χρόνο

Ο χαμηλότερος από το αναμενόμενο ετήσιος πληθωρισμός του 3,2% τον Νοέμβριο μετρίασε την πίεση στους μισθούς στην Ισπανία, η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό το 2023 κατά 8% για έναν μηνιαίο μισθό 1.259 ευρώ.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν ήδη συμφωνήσει για μια αύξηση 3% σε όλους τους μισθούς για το 2024, με ένα επιπλέον 1% εάν ο πληθωρισμός το 2023 ανερχόταν άνω του 3%.

Σε μια ανακοίνωση χθες, η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 3,8% τον επόμενο χρόνο, σε αντιστοιχία με τη μέση ετήσια αύξηση 3,8% του πληθωρισμού έως τον Νοεμβρίου του 2023.

Το πόσο της αύξησης

Τι επιθυμεί η κυβερνητικός εταίρος Γιολάντα Ντίας

Η κυβέρνηση συνασπισμού, που ορκίστηκε πρόσφατα, είναι διχασμένη για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συστήματος επιδομάτων ανεργίας, έναν όρο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκταμίευση των 140 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την Ισπανία στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης για τη μετά-covid εποχή.

Η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίας, που ηγείται επίσης του κόμματος Sumar, ενός ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό, θέλει την αύξηση των επιδομάτων για τους άνεργους, ενώ η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τάσσεται υπέρ της μείωσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024