Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
House hacking: Οι νέοι βρήκαν τρόπο να βγάλουν λεφτά και φαίνεται να πιάνει

House hacking: Οι νέοι βρήκαν τρόπο να βγάλουν λεφτά και φαίνεται να πιάνει

Η πρακτική της ενοικίασης ενός τμήματος του σπιτιού σας για μια πρόσθετη ροή εισοδήματος.

Η Gen Z και οι millennials «χακάρουν» την αγορά κατοικίας, καθώς οι υψηλές τιμές και τα τσουχτερά επιτόκια καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη για πολλούς νέους την αγορά νέας κατοικίας.

Ο όρος «χακάρισμα» αναφέρεται στην πρακτική της ενοικίασης ενός τμήματος του σπιτιού σας για μια πρόσθετη ροή εισοδήματος.

Σχεδόν 4 στους 10, το 39% των πρόσφατων αγοραστών κατοικιών λένε ότι η πρακτική αυτή αντιπροσωπεύει μια «πολύ» ή «εξαιρετικά» σημαντική ευκαιρία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του ιστότοπου Zillow της αγοράς κατοικίας. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι νεότερες γενιές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ιδέα

Στην έρευνα του Zillow, περισσότεροι το 55% των αγοραστών κατοικίας της millennial γενιάς και το 51% της εξέφρασαν θετικές απόψεις για το house hacking.
Η Zillow ρώτησε περισσότερους από 6.500 πρόσφατους αγοραστές σπιτιού μεταξύ Απριλίου 2023 και Ιουλίου 2023. Οι ερωτηθέντες ήταν ενήλικες που μετακόμισαν σε μια νέα κύρια κατοικία που αγόρασαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Το πρόσθετο εισόδημα από το hacking του σπιτιού μπορεί «να βοηθήσει να γίνουν πραγματικότητα αυτά τα όνειρα της ιδιοκτησίας σπιτιού» λέει ο  Manny Garcia, του Zillow, στο CNBC. Ένα νέο ζευγάρι μπορεί να χρησιμοποιήσει το ενοίκιο που εισπράττει από τον χώρο του σπιτιού, που παραχωρεί για να πληρώσει τη δόση του δανείου.

Περισσότεροι το 55% των αγοραστών κατοικίας της millennial γενιάς και το 51% της εξέφρασαν θετικές απόψεις για το house hacking

Το υψηλό κόστος ζωής

Καθώς οι τιμές των κατοικιών και τα επιτόκια έχουν αυξηθεί, οι πιθανοί αγοραστές κατοικιών χρειάζονται ετήσιες απολαβές 114.627 δολαρίων για να αντέξουν οικονομικά ένα σπίτι με μέση τιμή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Redfin. Η ανάλυση της Redfin χρησιμοποίησε τη μέση τιμή κατοικίας των 420.000 $ τον Αύγουστο.

«Σε πολλά μέρη, χρειάζεται να βγάζετε εξαψήφιο μισθό για να αντέξετε οικονομικά ένα σπίτι (και αυτό σε τιμή εκκίνησης), επομένως είναι λογικό για τους νέους που βλέπουν πόσο ακριβή είναι η ιδιοκτησία σπιτιού να θέλουν επιλογές», εξήγησε στο CNBC ο Daryl Fairweather, επικεφαλής οικονομολόγος της Redfin.

Ενώ η ενοικίαση ενός τμήματος του σπιτιού σας μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσθετο εισόδημα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να συγκεντρώσουν επαρκή προκαταβολή και απόδειξη εισοδήματος για να δείξουν ότι μπορούν ήδη να αντέξουν οικονομικά τις μηνιαίες πληρωμές.

«Εάν πρόκειται να βασιστείτε στο εισόδημα από ενοίκια για να πληροίτε τις προϋποθέσεις, θα έχετε πρόβλημα», δήλωσε η Melissa Cohn, τραπεζίτης στεγαστικών δανείων και περιφερειακή αντιπρόεδρος της William Raveis Mortgage.

«Πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά την υποθήκη χωρίς το ενοίκιο», είπε.

Οι τράπεζες δεν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο εισόδημα από ενοίκια και θα απαιτήσουν από τον αγοραστή να είναι σε θέση να πληροί τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση χωρίς την υποστήριξη πιθανών εσόδων από ενοίκια, είπε.

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024