Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Περισσότεροι θα πεθάνουν από τις ασθένειες στη Γάζα, παρά από τους βομβαρδισμούς

ΠΟΥ: Περισσότεροι θα πεθάνουν από τις ασθένειες στη Γάζα, παρά από τους βομβαρδισμούς

Η αύξηση μολυσματικών και διαρροϊκών ασθενειών είναι πολύ πιθανή

Περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από ασθένειες παρά από βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, εάν δεν αποκατασταθεί το σύστημα υγείας της, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας που θεωρούνται αξιόπιστες από τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα, περίπου το 40% από αυτούς παιδιά, ενώ εκτιμάται ότι αρκετοί κείτονται νεκροί κάτω από τα χαλάσματα.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να εξοντώσει τη Χαμάς, τη μαχητική οργάνωση που κυβερνά τη Γάζα, αφού οι ένοπλοί της διέσχισαν τον φράχτη και σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους και συνέλαβαν 240 αιχμαλώτους στις 7 Οκτωβρίου.

«Είδαμε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων διάρροιας μεταξύ των βρεφών»

«Τελικά θα δούμε περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν από ασθένειες απ’ ό,τι από τους βομβαρδισμούς, αν δεν μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε αυτό το σύστημα υγείας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε ενημέρωση του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η ίδια επανέλαβε τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων μολυσματικών ασθενειών, ιδίως των διαρροϊκών.

«Δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και αυτό τους σκοτώνει»

Επικαλούμενη μια έκθεση του ΟΗΕ για τις συνθήκες διαβίωσης των εκτοπισμένων κατοίκων στη βόρεια Γάζα, είπε: «(Δεν υπάρχουν) φάρμακα, δεν γίνονται εμβολιασμοί, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ασφαλές νερό και υγιεινή και δεν υπάρχει τροφή. Είδαμε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων διάρροιας μεταξύ των βρεφών».

Χαρακτήρισε την κατάρρευση του νοσοκομείου Al Shifa στη βόρεια Γάζα ως «τραγωδία» και εξέφρασε την ανησυχία της για την κράτηση ορισμένων μελών του ιατρικού προσωπικού του από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια εκκένωσης μιας αυτοκινητοπομπής του ΠΟΥ.

Ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος του Οργανισμού του ΟΗΕ για τα παιδιά στη Γάζα, δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσω βιντεοκλήσης ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι γεμάτα από παιδιά με τραύματα και γαστρεντερίτιδα από την κατανάλωση βρώμικου νερού.

«Γνώρισα πολλούς γονείς… Ξέρουν ακριβώς τι χρειάζονται τα παιδιά τους. Δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και αυτό τους σκοτώνει» δήλωσε ο ίδιος.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024