Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, μοναδική επίλυση στο πρόβλημα

ΚΚΕ: Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, μοναδική επίλυση στο πρόβλημα

«Η απαράδεκτη ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Σούνακ, με ευθύνη του Βρετανού πρωθυπουργού, κάθε άλλο παρά δικαιώνει την -εδώ και καιρό- τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», λέει το ΚΚΕ

Η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί τη μοναδική επίλυση σε αυτό το διαχρονικό ζήτημα, σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σε σχόλιό του για την ακύρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

«Η απαράδεκτη ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Σούνακ, με ευθύνη του Βρετανού πρωθυπουργού, κάθε άλλο παρά δικαιώνει την -εδώ και καιρό- τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, που αντί να θέσουν ευθέως το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα στη Βρετανική κυβέρνηση, συνέχιζαν να παζαρεύουν τη δήθεν επιστροφή τους με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και μάλιστα με τη μορφή του δανεισμού, η οποία νομιμοποιεί την κλοπή τους», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Αποτελεί τη μοναδική επίλυση σ’ αυτό το διαχρονικό ζήτημα η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα»

Ακολούθως το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ως αναφαίρετο μέρος του μνημειακού συνόλου της Ακρόπολης, καθώς και όλων των άλλων θησαυρών της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτέλεσαν κατά καιρούς αντικείμενα αρπαγής ή αρχαιοκαπηλίας, αποτελεί τη μοναδική επίλυση σ’ αυτό το διαχρονικό ζήτημα».

Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, μοναδική επίλυση στο πρόβλημα, σημειώνει το ΚΚΕ

Κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας

Σημειώνεται ότι μία μέρα μετά το διπλωματικό φάουλ του Ρίσι Σούνακ, η διαμάχη μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας βαθαίνει ακόμα περισσότερο, καθώς η Ντάουνινγκ Στριτ ισχυρίστηκε  ότι «οι Έλληνες αθέτησαν την υπόσχεσή τους να μην σηκώσουν το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Ντάουνινγκ Στριτ διέρρευσε πως «είχε διαβεβαιώσεις από την Ελλάδα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έθιγε το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλα αυτά όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στο BBC την Κυριακή ότι το να έχεις κάποιους από τους θησαυρούς, στο Λονδίνο και άλλους στην Αθήνα ήταν σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση, τότε το Νο 10 ακύρωσε τη συνάντηση του Ρίσι Σούνακ με τον κ. Μητσοτάκη.»

Διαψεύδει η Αθήνα

Μετά την διατύπωση του ισχυρισμού και την δημοσίευση του σχετικού άρθρου στο BBC, Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν δόθηκαν διαβεβαιώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι δεν θα γίνει συζήτηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι συζητήσεις που προετοίμαζαν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ομαλές μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας – πολύ μετά τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στο BBC την Κυριακή.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024