Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Χαρίτσης

Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Χαρίτσης

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήραν «μία απόφαση ευθύνης και ελπίδας»

Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να παραμείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε πως οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήραν «μία απόφαση επώδυνη αλλά και μία απόφαση ευθύνης και ελπίδας».

«Προχωράμε στα επόμενα βήματα με τρόπο σταθερό, συλλογικό και συντροφικό έτσι ώστε η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα δημιουργηθεί να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες του κόσμου που αναμένει μία προοδευτική, αριστερή, μαχητική και τεκμηριωμένη πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ με την τεχνητή συγκόλληση θραυσμάτων του παλιού»

Ακολούθως ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική με συνθήματα και ατάκες, αλλά δίνοντας αριστερές απαντήσεις στα μείζονα και σύνθετα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως η κλιματική κρίση, η κατάρρευση των θεσμών και του κράτους δικαίου, η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η ακρίβεια που πλήττει πρωτίστως τους ασθενέστερους και τους μικρομεσαίους. Αλλά και τα ζητήματα του κράτους. Θέλουμε ένα κράτος-στρατηγό που θα χαράσσει δημόσιες πολιτικές, θα αξιοποιεί τα δημόσια χρηματοδοτικά εργαλεία και θα υλοποιεί δημόσιες επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή -που φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για την προεδρία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας- «η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η πλήρης κατάρρευση του επιτελικού κράτους. Με την επιστροφή στην λογική ενός παρωχημένου κράτους το οποίο δεν έχει τις δυνατότητες να παρέμβει ουσιαστικά στην οικονομία, να προστατέψει και να θωρακίσει την κοινωνία. Σε μία ρουσφετολογική λογική και σε ένα κράτος διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος».

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα με την απουσία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για το πώς η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της».

Ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου

«Να διαμορφωθεί ένας πολιτικός χώρος ο οποίος θα μπορέσει να εκφράσει ευρύτερα την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο»

Ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα «δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ με την τεχνητή συγκόλληση θραυσμάτων του παλιού».

Υποστήριξε ότι οι «11» θέλουν να συνενώσουν δυνάμεις, «από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, αλλά και από τα κοινωνικά κινήματα και την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών ώστε να διαμορφωθεί ένας πολιτικός χώρος ο οποίος θα μπορέσει να εκφράσει ευρύτερα την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο και να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

«Τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας δεν αντιμετωπίζονται με ουδέτερο πολιτικά τρόπο αλλά με ένα σοβαρό πολιτικό σχέδιο και με συγκροτημένες ιδεολογικές αρχές», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024