Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Επενδύσαμε συνειδητά στον ψηφιακό δήμο

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Επενδύσαμε συνειδητά στον ψηφιακό δήμο

Στο cityhub των ΝΕΩΝ, μίλησε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη & Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ΙγνάτιοςΚαϊτεζίδης, μίλησε στο cityhub για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου του και συνολικά για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Πόσο σημαντικός είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δήμων;

O ψηφιακός μετασχηματισμός  αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Πρώτον γιατί η υπηρεσία γίνεται πιο ποιοτική, δεύτερον γιατί βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και τρίτον διότι προσθέτει σε διαφάνεια. Κάθε ψηφιακή υπηρεσία είναι απόλυτα διαφανής και μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή. Εμείς ως δήμος επενδύσαμε συνειδητά στον ψηφιακό δήμο και είμαστε πρωταγωνιστές, με το Υπουργείο Εσωτερικών να μάς κατατάσσει στην 8η θέση ανάμεσα στους 332 δήμους  αναφορικά στην γκάμα των ψηφιακών υπηρεσιών και την ποιότητά τους. Καταθέσαμε ήδη νέα πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για ενίσχυση των ψηφιακών εφαρμογών με 23 νέες υπηρεσίες. Στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων ως πολλαπλασιαστή της αμεσότητας και της διαφάνειας.

Ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, θεωρείτε πως η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη;

Ναι. Η τεχνολογία βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αυτό το διαπιστώνουμε ήδη στον απολογισμό που κάνουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες στην ΠΕΔ-ΚΜ. Οι δια ζώσης επισκέψεις στις δημοτικές υπηρεσίες μειώνονται , δε χάνεται πολύτιμος χρόνος, οι πολίτες εξυπηρετούνται από το σπίτι και μέσω του email τους και οι υπηρεσίες γίνονται ποιοτικότερες και πιο διαφανείς.

«Θέλω να κάνω πράξη αυτό που λέω»

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για τον δήμο που διοικείτε;

Τα βασικό μότο μου όλα αυτά τα 25 χρόνια που υπηρετώ ως Δήμαρχος την πόλη μου με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά και συνέπεια στις υποχρεώσεις μας. Είναι κάτι που είχα από το 1998 που πρωτοεκλέχτηκα δήμαρχος ως φιλοσοφία. Θέλω αυτά που λέω να τα κάνω και πράξη και είναι κάτι που εκτιμούν και σέβονται οι συμπολίτες μου.

Πρέπει να κάνουμε ταυτόχρονα τρία πράγματα: Να υπηρετούμε την καθημερινότητα, να υλοποιούμε τα σημαντικά έργα υποδομής και να υπηρετούμε μία κοινωνική αγκαλιά για τους συμπολίτες μας.

Μπορεί η Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει πυλώνα κοινωνικής συνοχής αλλά και ανάπτυξης ταυτόχρονα;

Αν μπορεί ένας θεσμός να προσφέρει μια κοινωνική αγκαλιά για τον καθένα και να πετύχει ισόρροπη ανάπτυξη παντού είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αρκεί το κράτος και η Πολιτεία να μας εμπιστευθούν και να μας δώσουν τη θεσμική δυνατότητα, αλλά και τους πόρους να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές, όπως συμβαίνει με τους δήμους στην Ευρώπη. Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας ότι μπορεί. Κράτησε τις πόλεις, τους ανθρώπους και τις κοινωνίες μας όρθιες και ασφαλείς. Με τις υπηρεσίες καθαριότητας που έδωσαν τη μάχη διακινδυνεύοντας συχνά την υγεία των εργαζομένων τους και με τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες που μπήκαν μέσα στα σπίτια και βοήθησαν τους συνανθρώπους μας να τα βγάλουν πέρα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024