Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα - Τα πρώτα προβλήματα

Σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα – Τα πρώτα προβλήματα

Νέο κύμα κακοκαιρίας σε εξέλιξη με θυελλώδεις ανέμους & τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Χαλαζοπτώσεις κατά τόπους στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Πλημμύρισαν δρόμοι. Ζημιές στον Πύργο από ανεμοστρόβιλο.

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται από το πρωί της Τρίτης στη Δυτική Ελλάδα με τα πρώτα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους σε Αχαΐα και Ηλεία.

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Κυανή Ακτή

Μικρός ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία προκάλεσε ζημιές σε σπίτια κυρίως στο παραλιακό μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ilialive.gr, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε προβλήματα και «ξήλωσε» στέγαστρα στην Κυανή Ακτή με τεράστιους τσίγκους να κείτονται καταμεσής του δρόμου.

Δρόμοι χείμαρροι

Σε περιοχές της Πάτρας, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ξεκίνησε ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση.  Σύμφωνα με το pelop.gr από τον όγκο νερού που έπεσε νωρίς το μεσημέρι δρόμοι στο Σαραβάλι μετατράπηκαν πρόσκαιρα σε χειμάρρους. Αρκετό νερό συγκέντρωσε η Ακτή Δυμαίων σε γνωστά σημεία που παρατηρούνται προβλήματα μετά από έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων.

Προβλήματα στα ορεινά του Ερυμάνθου

Λόγω των βροχοπτώσεων έκλεισε η Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Μετοχίου Ελαιώνα από φερτά υλικά στο οδόστρωμα.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στα ορεινά του Ερυμάνθου με πλημμυρικά φαινόμενα στα Βετέικα με αρκετό όγκο νερού να συγκεντρώνεται στον κεντρικό δρόμο.

Στα Βετέικα έχουν σημειωθεί τα σημαντικότερα προβλήματα

Ανεμοστρόβιλος και στη Ζάκυνθο

Σοβαρές ζημιές σε δύο αποθήκες στο Μουζάκι προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» την περιοχή το μεσημέρι. Σύμφωνα με τπ imerazante.gr οι ιδιοκτήτες ενημέρωσαν τον πρόεδρο του χωριού, αλλά και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Οι ζημιές που υπέστησαν στις περιουσίες τους οι κάτοικοι, όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες, είναι σοβαρές.

Δύο αποθήκες στο Μουζάκι υπέστησαν ζημιές

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo και την Τετάρτη 29/11 αναμένεται κακοκαιρία με νεφώσεις στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, τη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, την Πελ/νησο, τις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στη Νότια Πελοπόννησο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρά και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1600 μ υψόμετρο. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική στα νότια τμήματα, όπου θα σημειωθούν λασποβροχές.

Σε άνοδο η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς), 6 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 4 έως τους 12 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ έως σχεδόν θυελλώδης 7 μποφόρ νωρίς το πρωί στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ με σημαντική εξασθένιση από το απόγευμα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενούς βροχής το μεσημέρι περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, εκτός από τη Δυτική Αττική.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024