Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τομ Κρουζ στο πλευρό της Maha Dakhil - Μίλησε για γενοκτονία των Παλαιστινίων

Ο Τομ Κρουζ στο πλευρό της Maha Dakhil – Μίλησε για γενοκτονία των Παλαιστινίων

Ο σταρ λέγεται ότι εξέφρασε την υποστήριξή του στην Maha Dakhil αφού δέχτηκε πυρά για τις αναρτήσεις της στο Instagram.

Ο Τομ Κρουζ εκφράζει την υποστήριξη του στην ατζέντισσα ταλέντων, Maha Dakhil, που έκανε λόγο για γενοκτονία στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.  Αν και ο Κρουζ έχει αποφύγει χαρακτηριστικά οτιδήποτε μοιάζει με αντιπαράθεση, λέγεται ότι τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφότου οι αναρτήσεις της Maha Dakhil στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρήθηκαν αντισημιτικές και προσβλητικές από τους συναδέλφους της.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο ηθοποιός του «Eyes Wide Shut» σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφθηκε την Dakhil στο γραφείο της Creative Artists Agency, με μια πηγή να λέει στο Variety ότι μια τέτοια κίνηση συμπαράστασης είναι σπάνια. Το πρακτορείο έγραψε ότι ο Cruise «έκανε γνωστό στο CAA ότι την υποστηρίζει».

Παρά τη δήλωση συγγνώμης της Dakhil, συνέχισε να αντιμετωπίζει αντιδράσεις, με τον σεναριογράφο Aaron Sorkin να εγκαταλείπει το πρακτορείο λόγω των δηλώσεων της και να υπογράφει συμβόλαιο με την WME

Τον περασμένο μήνα, η Dakhil είχε πυροδοτήσει άθελα της κατακραυγή λίγες ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη της εξαιρετικά βίαιης αντίδρασης της χώρας κατά της Γάζας.

«Τι είναι πιο σπαρακτικό από το να γίνεις μάρτυρας γενοκτονίας;»

Στις 18 Οκτωβρίου, η Dakhil φαίνεται ότι μοιράστηκε μια δήλωση στο Instagram από έναν φιλο-παλαιστινιακό λογαριασμό, η οποία έλεγε: «Αυτή τη στιγμή μαθαίνετε ποιος υποστηρίζει τη γενοκτονία». Λέγεται επίσης ότι πρόσθεσε τα δικά της λόγια στο μήνυμα, γράφοντας: «Αυτή είναι η φράση για μένα».

Επιπλέον, η ατζέντισσα φέρεται να μοιράστηκε μια φωτογραφία με λεζάντα: «Τι είναι πιο σπαρακτικό από το να γίνεις μάρτυρας γενοκτονίας; Το να γίνεις μάρτυρας μιας άρνησης ότι η γενοκτονία συμβαίνει».

Οι αναρτήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από πολλούς στον κλάδο της και η Dakhil ζήτησε αμέσως συγγνώμη.«Έκανα λάθος με την επαναδημοσίευση στο Instagram, η οποία χρησιμοποιούσε προσβλητική γλώσσα», δήλωσε τότε στο Variety, προσθέτοντας ότι «κατέβασε αμέσως την επαναδημοσίευση».

Η Dakhil απομακρύνθηκε επίσης από τις διευθυντικές της θέσεις στην CAA, αν και της επετράπη να διατηρήσει πελάτες όπως ο Κρουζ, σύμφωνα με το Variety.

«Η Maha δεν είναι αντισημίτισσα, απλά έκανε λάθος»

Παρά τη δήλωση συγγνώμης της Dakhil, συνέχισε να αντιμετωπίζει αντιδράσεις, με τον σεναριογράφο Aaron Sorkin να εγκαταλείπει το πρακτορείο λόγω των δηλώσεων της και να υπογράφει συμβόλαιο με την WME.

«Η Maha δεν είναι αντισημίτισσα, απλά έκανε λάθος», δήλωσε τότε ο Sorkin στο The Hollywood Reporter. «Είναι σπουδαία ατζέντισσα και είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάναμε μαζί τα τελευταία έξι χρόνια. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στη WME».

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, εν τω μεταξύ, φέρεται να έβαλε τον ιστότοπο IMDb να διορθώσει δύο σελίδες που την είχαν καταχωρίσει λανθασμένα ως ατζέντη του.

Το Variety έγραψε ότι οι συνάδελφοι της Dakhil στην CAA ήταν διχασμένοι για το θέμα, με μερικούς να απειλούν να αποχωρήσουν λόγω της μεταχείριση που είχε η ατζέντης από την εταιρεία, ενώ άλλοι παραπονέθηκαν που δεν απολύθηκε. Η ίδια η CAA είχε προηγουμένως μοιραστεί ένα μήνυμα υποστήριξης προς «τον λαό του Ισραήλ, την εβραϊκή κοινότητα και όλα τα αθώα θύματα» εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

*Με πληροφορίες από Ηuffpost

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024