Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεκίνο: Πανικός στα νοσοκομεία – Τι λένε οι Αρχές για την «μυστηριώδη πνευμονία»

Πεκίνο: Πανικός στα νοσοκομεία – Τι λένε οι Αρχές για την «μυστηριώδη πνευμονία»

Πλάνα δείχνουν γονείς και παιδιά να φορούν μάσκες μέσα στα νοσοκομεία της χώρας, εν μέσω φόβων για μια μυστηριώδη πνευμονία που σαρώνει τη χώρα.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν πλάνα από αίθουσες αναμονής κινεζικών νοσοκομείων που είναι γεμάτες με γονείς με άρρωστα παιδιά.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία στο Πεκίνο έχουν «πλημμυρίσει από άρρωστα παιδιά» με ασυνήθιστα συμπτώματα που περιλαμβάνουν φλεγμονή στους πνεύμονες και υψηλό πυρετό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το Πεκίνο επιμένει ότι δεν ευθύνεται ένας νέος ιός για τις σκηνές χάους, που ώθησαν τους αξιωματούχους να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να μένουν στο σπίτι εάν δεν είναι καλά.

Αντιθέτως οι υπεύθυνοι υγείας έχουν αποδώσει τα κρούσματα στην εμφάνιση γρίπης και σε άλλα συνηθισμένα μικρόβια, με την Κίνα να βιώνει τον πρώτο χειμώνα χωρίς lockdown στη μετά Covid-19 εποχή. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι υγειονομικές εγκαταστάσεις «έχουν κατακλυστεί από άρρωστα παιδιά».

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της Κίνας ισχυρίζεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την απότομη αύξηση της ασθένειας, η οποία πυροδότησε παγκόσμιο πανικό την περασμένη εβδομάδα όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η κρισιμότητα της κατάστασης. Οι ανησυχίες οδήγησαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σε μια σπάνια δημόσια παρέμβαση, να ζητήσει επίσημα περαιτέρω πληροφορίες από το Πεκίνο για τις λοιμώξεις.

Παιδιά με τους γονείς τους στα νοσοκομεία

Οι σχολιαστές τόνισαν ότι το κύμα της ασθένειας ήταν παρόμοιο με τις αναφορές που εμφανίστηκαν λίγο πριν από τον κοροναϊό, τον οποίο η Κίνα κατηγορήθηκε ότι συγκάλυψε. Σε μια νέα δήλωση την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της χώρας ισχυρίστηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων προκλήθηκε από τη γρίπη και άλλα γνωστά παθογόνα, αποκλείοντας την εμφάνιση νέου ιού.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές απέδωσαν την αύξηση των κρουσμάτων που πλήττουν τη χώρα στη μειωμένη ανοσίας του πληθυσμού, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τον πρώτο της πλήρη χειμώνα χωρίς περιορισμούς λόγω πανδημίας

Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας είπε ότι οι πρόσφατες ομάδες λοιμώξεων του αναπνευστικού προκαλούνται από μια επικάλυψη κοινών ιών όπως η γρίπη και ο RSV, καθώς και από βακτήρια όπως το mycoplasma pneumoniae. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο κάλεσε τις τοπικές αρχές να ανοίξουν περισσότερες κλινικές και να προωθήσουν τη λήψη εμβολίων σε παιδιά και ηλικιωμένους.

«Θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να αυξηθεί το άνοιγμα των σχετικών κλινικών και περιοχών θεραπείας, να παραταθούν οι ώρες εξυπηρέτησης και να αυξηθεί η προσφορά φαρμάκων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Mi Feng. Συμβούλεψε επίσης τους ανθρώπους να φορούν μάσκες και κάλεσε τις τοπικές αρχές να επικεντρωθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως σχολεία και γηροκομεία.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές απέδωσαν την αύξηση των κρουσμάτων που πλήττουν σκληρότερα τη χώρα στη μειωμένη ανοσίας του πληθυσμού, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τον πρώτο της πλήρη χειμώνα χωρίς περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Το Πεκίνο άρχισε να χαλαρώνει τις αυστηρές πολιτικές του σε εθνικό επίπεδο μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις των πολιτών που κάλεσαν τον Σι Τζινπίνγκ να παραιτηθεί. Ανεξάρτητοι ειδικοί υποστήριξαν τον ισχυρισμό της Κίνας, τονίζοντας ότι η αύξηση συνδέεται με μειωμένη ανοσία, καθώς άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, βίωσαν παρόμοια κύματα ασθενειών μετά το lockdown.

Ωστόσο, άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν πει ότι πρέπει να έχουμε «ανοιχτό μυαλό» για την αιτία της μυστηριώδους πνευμονίας, με πολλούς να αναφέρουν την έλλειψη διαφάνειας του Πεκίνου κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας. Τόσο ο Covid όσο και ένας άλλος πανδημικός ιός που ονομάζεται SARS αναφέρθηκαν για πρώτη φορά ως ασυνήθιστοι τύποι πνευμονίας.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι υγείας παρείχαν τα δεδομένα που ζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024