Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μέσι πάνω κι από τον Τζόρνταν

Ο Μέσι πάνω κι από τον Τζόρνταν

Ένας Μέσι για την ιστορία: οι φανέλες του από το Μουντιάλ του 2022 θα πουληθούν πάνω από 10 εκατομμύρια και θα ξεπεράσει ακόμη και τον Μάικλ Τζόρνταν!

Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s θα βγάλει προς πώληση τις φανέλες που φόρεσε ο Λέο Μέσι στο τελευταίο Μουντιάλ στο Κατάρ. Αυτή η δημοπρασία αναμένεται να δημιουργήσει παγκόσμιο ρεκόρ, αφού εκτιμάται ότι θα πουληθούν για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας εκείνη που φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό του ΝΒΑ το 1998.

Ο οίκος Sotheby’s αποκάλυψε ότι θα δημοπρατήσει, μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου, έξι από τις επτά φανέλες που έπαιξε ο Λέο Μέσι με την Αργεντινή στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, συμπεριλαμβανομένης αυτής εναντίον της Γαλλίας στον τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Μέσι θα ξεπεράσει επίσης τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, του οποίου η φανέλα από το ματς με την Αγγλία που σκόραρε με το  «Χέρι του Θεού» συγκέντρωσε 9,3 εκατομμύρια δολάρια

Συγκεκριμένα, ο οίκος θα δημοπρατήσει όλες τις φανέλες που φόρεσε ο Μέσι στον τελικό, τον ημιτελικό (με την Κροατία), τους προημιτελικούς (με την Ολλανδία) και τη φάση των 16 (έναντι Αυστραλίας). Στη φάση των ομίλων, στην οποία διεξάγονται τρία ματς, θα δημοπρατηθούν δύο φανέλες με το ’10’ του Αργεντινού σταρ στην πλάτη.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Λέο Μέσι θα ξεπεράσει τον καλύτερο αθλητή όλων των εποχών, τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Air είδε μια δημοπρασία να φτάνει τα 10,1 εκατομμύρια δολάρια με την πώληση της φανέλας του από τον πρώτο αγώνα των τελικών του ΝΒΑ του 1998 μεταξύ Σικάγο Μπουλς και Γιούτα Τζαζ.

Ο Μέσι θα ξεπεράσει επίσης τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, του οποίου η φανέλα από το ματς με την Αγγλία που σκόραρε με το  «Χέρι του Θεού» συγκέντρωσε 9,3 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2022.

Την τελευταία φορά που μια φανέλα του Λίονελ Μέσι δημοπρατήθηκε, έφτασε τα 450.000 δολάρια. Ήταν άλλες εποχές, όταν ο Αργεντινός υπερασπιζόταν τα χρώματα της Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, μετά από ένα Classicο του 2017.

Από τότε άλλαξαν πολλά. Κυρίως και πάνω από όλα ο Μέσι είναι (και) παγκόσμιος πρωταθλητής!

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024