Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αμοργός επενδύει στον αθλητισμό

Η Αμοργός επενδύει στον αθλητισμό

Με αφορμή την επίσκεψη του Γιάννη Βρούτση στην Αμοργό και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή δρομολογήθηκε η δημιουργία αθλητικού συλλόγου.

Επίσημη επίσκεψη στην Αμοργό πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής  Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης συνοδευόταν από την κορυφαία προσωπικότητα του Στίβου, Olympian και κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου.

O Αμοργιανός υπουργός Αθλητισμού, στην ιστορικής σημασίας επίσκεψη του στην Αμοργό, έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία αθλητικού συλλόγου, ο οποίος  σε συνεργασία με το Δήμο θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ενισχύσουν την προσπάθειά για ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί και με στόχο πάντα την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στον αθλητισμό. Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό τους έτσι ώστε να καταφέρουν να έχουν το κατάλληλο υλικό και όποια εφόδια χρειάζονται για να πετύχουν.

Η κορυφαία μαραθωνοδρόμος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού Μαρία Πολύζου, επισκέφθηκε τα σχολεία των Καταπόλων και της Χώρας και πραγματοποίησε ομιλίες έμπνευσης προς τους μαθητές. Τόνισε την αξία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τους προέτρεψε να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Δήμαρχος Αμοργού: «Η ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας μπαίνει σε γερές βάσεις»

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού και τη Μαρία Πολύζου. Στο επίκεντρο της εποικοδομητική συζήτησης  βρέθηκαν η ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου, η κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων. Σε ανάμνηση της επίσκεψης τους προσέφερε το Ιστορικό Λεύκωμα «200 χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας. Αμοργός, Αγώνας για  την Ελευθερία και την Παιδεία».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δήλωσε, «Στην Αμοργό μας, μαζί με τους συμπατριώτες μου Αμοργιανούς και την μοναδική Μαρία Πολύζου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ξεκινάμε για να χτίσουμε και οργανώσουμε από την αρχή τον Αθλητισμό για τη νέα γενιά του νησιού μας. Βάλαμε τις βάσεις με πάθος και αφοσίωση στους στόχους μας για τον Αθλητισμό και τους επόμενους πρωταθλητές μας. O αθλητισμός στη χώρα μας αλλάζει. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με μικρά και μεγάλα βήματα που τελικά γίνονται άλματα, προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό μας και η άθληση να είναι πραγματικά για όλες και όλους!»

Η Μαρία Πολύζου δήλωσε, «Είχα την χαρά να επισκεφτώ την Αμοργό, ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, ένα πραγματικό «στολίδι» στο Αιγαίο μας. Με ανθρώπους ξεχωριστούς που διψούν για μάθηση, για πρόοδο και αθλητισμό και που κρατούν ζωντανή την καρδιά της αιγαιοπελαγίτικης Ελλάδας. Στο πλευρό του Υπουργού Αθλητισμού κ. Βρούτση, είχα  την ευκαιρία να μιλήσω με τους Αμοργιανούς, να επισκεφτώ σχολεία, να συζητήσω με παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου που μου άνοιξαν την καρδιά τους και μοιράστηκαν μαζί μου τα όνειρά τους. Να ανταλλάξω απόψεις με τους καθηγητές και τους δασκάλους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις σχολικές αίθουσες

Ο Δήμαρχος Αμοργός Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στην Αμοργό τον πατριώτη μας Αν. Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και την μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού Μαρία Πολύζου. Η ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας μπαίνει σε γερές βάσεις με το βλέμμα μας πάντα στραμμένο στη νέα γενιά. Ευχαριστώ από καρδιάς την κα Πολύζου που με τις εμπνευσμένες ομιλίες της έφερε τα παιδιά μας πιο κοντά στα αθλητικά ιδεώδη. Συνεχίζουμε δυνατά για την Αμοργό μας.»

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024