Συνελήφθη ιερέας για ασέλγεια σε ανήλικο σε νησί του Αργοσαρωνικού
Είχε συλληφθεί ακόμη μια φορά για παρόμοια αδικήματα.
Συνελήφθη από αστυνομικούς, το μεσημέρι της Κυριακής (26/11), ένας ιερέας με την κατηγορία των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο κάτω των 12 ετών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν χθες το μεσημέρι, σε νησί του Αργοσαρωνικού, έναν 68χρονο, που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.
Έρευνες στο σπίτι του ιερέα
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από σχηματισμό δικογραφίας για καταγγελία που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του 2023, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει συλληφθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία



