Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη in: Θρίλερ με την σύλληψη στην Αθήνα Ιταλού επιχειρηματία που εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο στην Βενεζουέλα

Αποκάλυψη in: Θρίλερ με την σύλληψη στην Αθήνα Ιταλού επιχειρηματία που εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο στην Βενεζουέλα

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA, η υποβοήθηση σε περίπτωση «επιστροφής στη δραχμή» και το τωρινό ξέπλυμα με… κρυπτονομίσματα

Ένα άγνωστο θρίλερ με την σύλληψη -τον περασμένο Σεπτέμβριο- στην χώρα μας και την υποβολή αιτήματος έκδοσης στην Βενεζουέλα, ενός Ιταλού επιχειρηματία που φαίνεται να συμμετείχε στην υλοποίηση ενός «εθνικού προγράμματος κρυπτονομισμάτων» μέσω της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της εν λόγω λατινικής χώρας, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε πλήρη εξέλιξη.

Κι όλα αυτά βεβαίως με συνυπολογισμό των παλαιότερων «δεσμών» μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο και του αναφερόμενου σχεδίου συνεργασίας των δύο χωρών σε περίπτωση επιστροφής τότε της Ελλάδας στην δραχμή, με το πρόγραμμα πετρέλαιο έναντι τροφίμων, όπως και με συναντήσεις με στελέχη της εν λόγω πετρελαϊκής εταιρείας.

Η ανακοίνωση του petro είχε γίνει από τον Μαδούρο.

Τα petros

Την περίοδο 2017-2018 λοιπόν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την πώληση 38,4 εκατ. petros, των νέων δηλαδή ψηφιακών νομισμάτων που βασίζονται στα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.

Στόχος του petros ήταν να καταπολεμήσει «το οικονομικό μπλόκο» που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην εν λόγω χώρα της νοτίου Αμερικής. Με την αξία του κάθε κρυπτονομίσματος να ήταν ίση με αυτή ενός βαρελιού πετρελαίου.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνισθεί η εμπλοκή του Ιταλού επιχειρηματία στο σκάνδαλο της Βενεζουέλας, αλλά και γιατί βρισκόταν στην Ελλάδα όταν συνελήφθη

Τα μέλη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας μάλιστα, ανέφεραν εκείνη την περίοδο ότι «το νέο αυτό νόμισμα θα φέρει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στη διεθνή και εθνική αγορά».

Οι συλλήψεις

Όμως αυτό το φιλόδοξο σχέδιο οδήγησε σε μία τεράστια υπόθεση διαφθοράς και στις συλλήψεις τον περασμένο Μάρτιο δέκα αξιωματούχων και 11 επιχειρηματιών.

Η έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2022 επικεντρωνόταν στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA που εποπτεύει τις λειτουργίες των κρυπτονομισμάτων.

Όμως φαίνεται να εκχωρήθηκαν φορτία πετρελαίου προς πώληση χωρίς διοικητικό έλεγχο, ενώ πολλοί αγοραστές δεν πλήρωσαν για το πετρέλαιο αντίστοιχα.

Τα 21 άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνταν για κατάχρηση δημόσιας περιουσίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κι άλλες κατηγορίες.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Ερικ Ρ. που ενεπλάκη στο εν λόγω σκάνδαλο συνελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε κι ήδη απoφασίσθηκε από δικαστικούς λειτουργούς της Βενεζουέλας να υποβληθεί στις ελληνικές Aρχές αίτημα έκδοσής του.

Κι αυτό προκειμένου να μεταφερθεί από την Ελλάδα στη Βενεζουέλα και να διωχθεί για τα εγκλήματα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας στρατηγικών πόρων ή υλικών, παράνομης νομιμοποίησης κεφαλαίων και λαθρεμπορίας.

Χωρίς ακόμη να φαίνεται να έχει αποσαφηνισθεί ποια ήταν η εμπλοκή του Ιταλού επιχειρηματία στο σκάνδαλο της Βενεζουέλας και γιατί βρισκόταν στην χώρα μας.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024