Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή: Ο νεοεκλεγείς Χαβιέρ Μιλέι θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Μπάιντεν και του ΔΝΤ

Αργεντινή: Ο νεοεκλεγείς Χαβιέρ Μιλέι θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Μπάιντεν και του ΔΝΤ

Ο Χαβιέρ Μιλέι θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με σύμβουλο του προέδρου Μπάιντεν καθώς και με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Agustin Marcarian) θα συναντηθεί στις αρχές αυτής της εβδομάδας στις ΗΠΑ με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πριν την ορκωμοσία του που προβλέπεται να γίνει τη 10η Δεκεμβρίου ο αμφιλεγόμενος ακραίος φιλελεύθερος, οπαδός θεραπείας σοκ, απελευθέρωσης των τιμών, δολαριοποίησης της οικονομίας και πολέμιος κάθε κρατικής ρύθμισης, θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα στην Ουάσιγκτον με τον Χουάν Γκονσάλες, σύμβουλο του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Εγκαινιάζει περίοδο αβεβαιοτήτων για την οικονομία της χώρας του

Καθώς η νίκη του Χαβιέρ Μιλέι εγκαινιάζει περίοδο αβεβαιοτήτων για την τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, ο εκλεγμένος πρόεδρος θα δει επίσης αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Οικονομικών.

Ηδη συζήτησε μέσω βιντεοσύνδεσης την Παρασκευή με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για τις «μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη» η Αργεντινή.

Το Μπουένος Αιρες δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δάνειο 44 δισ. δολαρίων που έλαβε από τον χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσιγκτον το 2018 καθώς τα αποθέματα συναλλάγματος της χώρας υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά.

Ο κανόνας… του διψήφιου πληθωρισμού

Για κάπου δώδεκα χρόνια, ο διψήφιος πληθωρισμός είχε μετατραπεί στον κανόνα στην Αργεντινή, όμως φέτος απογειώθηκε, έφθασε το 143% σε ετήσια βάση, ρεκόρ 32 ετών, παράλληλα με τη συνεχή υποτίμηση του πέσο, του νομίσματος.

Η απερχόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες επαναδιαπραγματεύθηκε τους όρους αποπληρωμής του δανείου που έλαβε η χώρα επί των ημερών του προκατόχου του Μαουρίτσιο Μάκρι.

Ωστόσο, η ύφεση που επέτεινε η πανδημία του νέου κοροναϊού και η φετινή ξηρασία έπληξαν σκληρά την οικονομία της Αργεντινής, δυσκολεύοντας την επίτευξη των στόχων που όρισε ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024