Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικό αέριο: Ιστορικό υψηλό εξαγωγών της Gazprom στην Κίνα

Φυσικό αέριο: Ιστορικό υψηλό εξαγωγών της Gazprom στην Κίνα

Η Gazprom εκτιμά ότι οι ροές του φυσικού αερίου της προς την Κίνα αντιστοιχούν στις ιστορικά υψηλές αποστολές της προς τη Δυτική Ευρώπη

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Κίνα από την Gazprom, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εταιρεία ενέργειας, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης στην κινεζική αγορά.

Η κινεζική National Petroleum Corp. ζήτησε επιπλέον όγκους αερίου μέσω της γραμμής Power of Siberia 1 που για άλλη μια φορά ξεπέρασε τις συμβατικές υποχρεώσεις της Gazprom στις 23 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία και αναμετάδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass το Σάββατο.

Γιατί αυξήθηκε η ζήτηση;

«Η Gazprom προμήθευσε όλους τους ζητούμενους όγκους και σημείωσε νέο ρεκόρ όσον αφορά στις ημερήσιες προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Gazprom και η CNPC υπέγραψαν τον περασμένο μήνα μια προσθήκη στη σύμβασή τους για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του Power of Siberia 1, η οποία προέβλεπε πρόσθετες παραδόσεις έως το 2023, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αύξηση ροών αερίου προς Κίνα

Η Ρωσία σκοπεύει να εξάγει 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα το επόμενο έτος και τελικά να αυξήσει τις ροές στα 38 bcm ετησίως. Οι ξεχωριστές αποστολές μέσω μιας μελλοντικής διαδρομής της Άπω Ανατολής πρόκειται να φτάσουν άλλα 10 bcm ετησίως.

Η Gazprom βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την προμήθεια έως και 50 bcm ετησίως μέσω της μελλοντικής σύνδεσης Power of Siberia 2, αλλά η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί.

Η Gazprom εκτιμά ότι οι ροές του φυσικού αερίου της προς την Κίνα αντιστοιχούν στις ιστορικά υψηλές αποστολές της προς τη Δυτική Ευρώπη, οι οποίες έχουν υποχωρήσει μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες κινήθηκαν να διαφοροποιήσουν τις εισαγωγές ενέργειας τους ως απάντηση στη ρωσική επεκτατικότητα.

Η ρωσική εταιρεία είχε πουλήσει περίπου 120 bcm φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη το 2020.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024