Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αυξάνει κατά 50% το φυσικό αέριο που στέλνει στην Κίνα

Ρωσία: Αυξάνει κατά 50% το φυσικό αέριο που στέλνει στην Κίνα

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης

Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα κατά σχεδόν 50% φέτος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ. Η ρωσική Gazprom στέλνει αέριο στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia στο πλαίσιο 30ετούς σύμβασης συνολικής αξίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο αγωγός ξεκίνησε το 2019 και πέρυσι διέρρευσαν 15,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου μέσω αυτού.

H ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί φέτος στα 22 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και σταδιακά να φτάσει την πλήρη χωρητικότητά του στα 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2027. «Οι προμήθειες φυσικού αερίου πέρυσι ήταν 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το 2023, αναμένουμε 22 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, μια αύξηση σχεδόν 50%», υπογράμμισε ο Νόβακ .

Σχέδια για νέο αγωγό

Υπάρχουν επίσης σχέδια να ενισχυθεί ο Power of Siberia με έναν δίδυμο αγωγό, τον Power of Siberia-2, με σκοπό την αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου στην Κίνα σε τουλάχιστον 98 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2030. Ωστόσο, αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από το ρεκόρ 177 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, τα οποία παρείχε στην Ευρώπη το 2018 και το 2019, σημειώνει το Reuters.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, εν τω μεταξύ, είπε επίσης ότι η Ρωσία λαμβάνει περισσότερα γιουάν για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της και επίσης πουλάει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο για ρούβλια.

Οι τελευταίες κινήσεις επισφραγίζουν το ενεργειακό διαζύγιο μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης στον απόηχο της εισβολής της πρώτης στην Ουκρανία και της απάντησης της δεύτερης, η οποία έλαβε τη μορφή ενός μπαράζ κυρώσεων και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024