Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνετε σε περίπτωση που τα φρένα του αυτοκινήτου σας δεν λειτουργούν

Τι να κάνετε σε περίπτωση που τα φρένα του αυτοκινήτου σας δεν λειτουργούν

Υπάρχει τρόπος μέχρι και να ακινητοποιήσουμε το όχημά μας

Η δυσλειτουργία των φρένων στο αυτοκίνητο αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο φόβο ενός οδηγού, καθώς εάν δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί σοβαρό ατύχημα που θα βάλει σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο και τους άλλους οδηγούς αλλά και πεζούς.

Επειδή αποτελεί ένα πιθανό σενάριο η ξαφνική διακοπή λειτουργίας τους, πρέπει όλοι μας να είμαστε προετοιμασμένοι και πλήρως ενημερωμένοι για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε η… περιπέτεια να λήξει αναίμακτα.

Μία λύση αποτελεί να βρούμε έναν ανηφορικό δρόμο

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που τα φρένα δεν σας υπακούν, υπάρχει η δυνατότητα μέχρι και να ακινητοποιήσετε πλήρως το όχημά σας, πέραν του να το επιβραδύνετε.

Τα βήματα

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουμε είναι να καταφύγουμε στο κιβώτιο ταχυτήτων. Είτε πρόκειται για μηχανικό είτε για αυτόματο κιβώτιο, ξεκινώντας τη διαδικασία της επιλογής μικρότερων σχέσεων μετάδοσης, δημιουργούμε μια δύναμη επιβράδυνσης η οποία μας επιτρέπει να περιορίσουμε την ταχύτητα με την οποία κινούμαστε.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά ώστε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

Διατηρώντας, λοιπόν, την ψυχραιμία μας και δείχνοντας υπομονή μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση της προσπάθειας ακινητοποίησης του οχήματός μας καταφεύγοντας στο χειρόφρενο.

Και σε αυτήν την περίπτωση η χρήση του χειρόφρενου θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά ώστε να μην προκληθεί η αποσταθεροποίηση του οχήματος. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η επιλογή χρήσης του χειρόφρενου προσφέρεται σε εκείνα τα αυτοκίνητα που η ενεργοποίηση πραγματοποιείται με μηχανικό και όχι με ηλεκτρικό τρόπο.

Η «σύγκρουση» με ένα εμπόδιο

Έχοντας εξαντλήσει και αυτό το μέσο, η επόμενη κίνηση είναι να αναζητήσει κανείς έναν δρόμο με ανήφορο ή μια επιφάνεια η οποία θα αυξήσει την αντίσταση κύλισης του αυτοκινήτου και θα προκαλέσει την επιβράδυνση ή την ακόμα και την ακινητοποίησή του.

Ως έσχατη λύση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιλογή να προκαλέσουμε την επαφή του αμαξώματος με ένα σταθερό εμπόδιο, όπως για παράδειγμα μια μπαριέρα, ώστε η ελεγχόμενη σύγκρουση να επιβραδύνει το όχημα.

Σε κάθε περίπτωση, η ταχύτητα με την οποία θα αντιδράσουμε και η διατήρηση της ψυχραιμίας είναι δύο παράγοντες που συνήθως καθορίζουν το αν η περιπέτειά μας θα έχει αίσιο τέλος ή όχι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024