Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεστοράν προσφέρει αστακό και ύπνο μαζί

Ρεστοράν προσφέρει αστακό και ύπνο μαζί

Κάνει πάταγο το εστιατόριο στη Βαρκελώνη όπου μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο αφού φάτε ένα σάντουιτς με αστακό

Φαγητό και ύπνο. Δυο σε ένα. Υπάρχει; Κι όμως υπάρχει και σπάει τα ταμεία. Αυτό το ρέστοραν βρίσκεται στη Βαρκελώνη, έχει το «σάντουιτς αστακού» ως κύριο πίατο και προσφέρει στους πελάτες του έναν χώρο ανάπαυσης όπου μπορούν να ξαπλώσουν και να ξεκουραστούν μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Είναι γνωστό ότι στην Ισπανία, η σιέστα παραμένει… ιερή παράδοση. Αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα, νωρίς το απόγευμα, οι Ισπανοί αφιερώνουν χρόνο για να ξεκουραστούν, μερικές φορές με έναν υπνάκο. Η σιέστα είναι μια συνεχής πρακτική εδώ και δεκαετίες, ακόμη και σε άλλα μέρη εκτός της ιβηρικής χερσονήσου.

Στην Ελλάδα υπάρχει μια έκφραση «Ώρες κοινής ησυχίας» που ουσιαστικά σημαίνει «ώρα σιωπής» και φτάνει μέχρι και τη νομοθεσία: υπάρχει νόμος στην Ελλάδα που απαγορεύει επίσημα τον θόρυβο και τη μουσική μεταξύ 3 και 5 μ.μ., με σκοπό τον σεβασμό της ανάπαυσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι μια ευαίσθητη ώρα της ημέρας. Τουλάχιστον θεσμοθετημένο.

Δεν είναι όμως απαραίτητο να κοιμόμαστε για ώρες για να παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα του ύπνου στο σώμα μας. Με έναν απλό «υπνάκο», έναν σύντομο υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας που μπορεί να είναι 20 ή 30 λεπτών, μπορούμε να αυξήσουμε τη μνήμη και τη δημιουργικότητά μας, να βελτιώσουμε την αντίληψη και να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και το επίπεδο άγχους.

Αν και αυτή η παράδοση είναι γεμάτη οφέλη, δεν μπορούμε πάντα να απολαμβάνουμε ένα τέτοιο διάλειμμα, είτε επειδή βρισκόμαστε στη μέση της εργάσιμης ημέρας είτε επειδή έχουμε βγει για φαγητό.

Για αυτές τις περιπτώσεις, ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη φαίνεται ότι βρήκε τη λύση.

Το Lobster Roll BCN είναι ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Muntaner, λίγα μέτρα από την Plaza de Catalunya, το οποίο ειδικεύεται σε σάντουιτς με καβούρια, αστακό και άλλα πιάτα αμερικανικής προέλευσης.

Αυτό το μέρος, που έχει αυτά τα σάντουιτς ως το απόλυτο αστέρι του, προσφέρει στους πελάτες του έναν χώρο ανάπαυσης στον οποίο μπορούν να ξαπλώσουν και να ξεκουραστούν μετά από ένα πλούσιο γεύμα, μια πολύ πρωτότυπη ιδέα που σίγουρα πολλοί θα εκτιμήσουν.

Το έργο γεννήθηκε πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από το ζευγάρι Yutong Dai και Xiaoyong Chi, που έμαθαν για αυτήν την αμερικανική ιδιαιτερότητα σε ένα ταξίδι τους στις ΗΠΑ.

Αιχμαλωτίστηκαν από τη γεύση και τη χυμότητα αυτών των σάντουιτς με αστακό και θέλησαν να τα πάνε στη Βαρκελώνη, όντας οι πρώτοι που τα σερβίρουν στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Η πρωτοτυπία των σάντουιτς τους συμβαδίζει με την πρότασή τους: μια περιοχή με κρεβάτια σχεδιασμένη για έναν ύπνο. Υποδέχεται τουρίστες και ντόπιους εργάτες που αναζητούν ένα μέρος για να ξεκουράσουν το μεσημεριανό τους γεύμα.

Το καθιστικό του εστιατορίου έχει καταληφθεί από ένα franchise που ονομάζεται «Nappuccino Corner», το οποίο λειτουργούσε ήδη πριν το νεαρό ζευγάρι Κινέζων αποφασίσει να εγκαταστήσει αυτήν την ιδέα στο Lobster Roll. Εκτός από ένα μπαρ και έναν χώρο με τραπέζια και καρέκλες, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα ζουμερά σάντουιτς με αστακό, ο χώρος διαθέτει έναν χώρο με ξύλινες κουκέτες, όπου μπορείτε να ξαπλώσετε για λίγο για να το χωνέψετε.

Εστιατόριο στη Βαρκελώνει προσφέρει αστακό και ύπνο μαζί

Η ιδέα φαγητό και ύπνος μαζί έχει σπάσει τα ταμεία

Ολο αυτό το… σετ συνοδεύεται από κανόνες.

Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση κρεβατιού, καθώς είναι σχεδιασμένα για έναν μοναχικό υπνάκο και μπορείτε να τα απολαύσετε μόνο για μία ώρα. Για να απολαύσετε αυτή την υπηρεσία δεν χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον, καθώς περιλαμβάνεται στην τιμή του γεύματος. Φυσικά, θα πρέπει να ειδοποιήσετε εκ των προτέρων, αφού έχουν μικρό αριθμό κλινών.

Οι κουκέτες δεν είναι τελείως κλειστές για να μην προκληθεί κλειστοφοβία, αν και κλείνουν με κουρτίνα για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα. Αυτή η καμπίνα μοιάζει με ένα συμβατικό κρεβάτι και περιλαμβάνει ένα στρώμα και μαξιλάρια, καθώς και μια λάμπα και πρίζες για τη φόρτιση των συσκευών σας.

Τι σερβίρει το εστιατόριο

Όσο για το τι σερβίρεται σε αυτό το εστιατόριο, το ζευγάρι αποφάσισε να επικεντρώσει το μενού του στο περίφημο Lobster Roll, ένα πιάτο με καταγωγή από τη Νέα Αγγλία (ΗΠΑ) που αντικαθιστά το κλασικό λουκάνικο hot dog με κρέας αστακού. Έχοντας γίνει γαστρονομικός θεσμός στις παράκτιες αμερικάνικες πολιτείες από τη δεκαετία του 1970, το ρολό αστακού συνεχίζει να κατέχει τον τίτλο του καλοκαιρινού σάντουιτς κατ’ εξοχήν.

Η γέννησή του έγινε σε ένα μικρό εστιατόριο στο Μέιν με το όνομα Perry’s, το οποίο το 1930 αποφάσισε να αντικαταστήσει το λουκάνικο χοτ ντογκ με κρέας αστακού στο μενού του. Αργότερα, στη δεκαετία του ’70, αυτό το σνακ άρχισε να πωλείται σε πάγκους στο Maine και, σιγά σιγά, στην υπόλοιπη χώρα. Τώρα, έφτασε και στην Ισπανία, όπου σταδιακά κερδίζει δημοτικότητα στους λάτρεις των πρωτότυπων σάντουιτς για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Αυτά από το Lobster Roll BCN είναι γεμάτα με γαρίδες, καβούρι και φρέσκο αστακό Ατλαντικού, καθώς και άλλα προϊόντα θαλασσινών όπως τόνο, καπνιστό σολομό ή καλαμάρι, που θυμίζουν το κλασικό σάντουιτς που σερβίρεται στα μπαρ της Μαδρίτης. Αντί να το σερβίρουν σε ψωμάκια για χοτ ντογκ, όπως γίνεται συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες, εδώ χρησιμοποιούν ένα γαλλικό μπριός με βούτυρο λεμονιού. Συντροφιά έξι διαφορετικές σάλτσες που δίνουν ακόμα περισσότερη γεύση σε αυτό το θαλάσσιο χοτ ντογκ.

Κι αν νυστάξεις μετά υπάρχει πάντα η κουκέτα σου για να αράξεις και να ξεφουσκώσεις αν έχει φάει το μισό… εστιατόριο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024