Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Ισόβια στην 23χρονη που μαχαίρωσε 100 φορές μία άγνωστη γυναίκα «από περιέργεια»

Νότια Κορέα: Ισόβια στην 23χρονη που μαχαίρωσε 100 φορές μία άγνωστη γυναίκα «από περιέργεια»

Η 23χρονη Jung Yoo-jung μαχαίρωσε το θύμα της 100 φορές και μετά τεμάχισε το πτώμα.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο της Νότιας Κορέας μια θαυμάστρια αστυνομικών ιστοριών που παραδέχθηκε στις αρχές ότι δολοφόνησε μία άγνωστη γυναίκα «από περιέργεια». Η Jung Yoo-jung, 23 ετών, είχε εμμονή με τις αστυνομικές σειρές και τα μυθιστορήματα και είχε υψηλό σκορ σε τεστ ψυχοπαθών, είπε η αστυνομία.

Η Jung Yoo-jung, 23 ετών, είχε εμμονή με αστυνομικές σειρές και μυθιστορήματα και είχε υψηλή βαθμολογία σε τεστ ψυχοπαθών, δήλωσε η αστυνομία.

Έχοντας εμμονή με την ιδέα να «διαπράξει μια δολοφονία», χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για να γνωρίσει μια καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, την οποία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στο σπίτι της τον Μάιο. Η βάναυση δολοφονία συγκλόνισε τη Νότια Κορέα.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη θανατική ποινή. Είπαν στο δικαστήριο ότι η Jung, μια άνεργη μοναχική κοπέλα που ζούσε με τον παππού της, έψαχνε για θύματα επί μήνες, χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή εφαρμογή διδασκαλίας για να βρει το θύμα της.

Η Jung, η οποία ομολόγησε το έγκλημα τον Ιούνιο, ζήτησε μια πιο ήπια ποινή, λέγοντας ότι είχε ψευδαισθήσεις και άλλες ψυχικές διαταραχές εκείνη την εποχή

Επικοινώνησε με περισσότερα από 50 άτομα και έδινε έμφαση στις γυναίκες, ρωτώντας αν έκαναν τα μαθήματά τους στο σπίτι. Τον Μάιο, υποδυόμενη τη μητέρα μιας μαθήτριας λυκείου που χρειαζόταν μαθήματα αγγλικών, επικοινώνησε με το 26χρονο θύμα, το οποίο ζούσε στη νοτιοανατολική πόλη Μπουσάν. Η ταυτότητά της δεν έχει γίνει γνωστή από την αστυνομία.

Την μαχαίρωσε 100 φορές

Η Jung Yoo-jung εμφανίστηκε στο σπίτι της δασκάλας ντυμένη με μια σχολική στολή που είχε αγοράσει από το Διαδίκτυο, είπαν οι εισαγγελείς. Αφού η δασκάλα την άφησε να μπει, της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την περισσότερες από 100 φορές.

Στη συνέχεια τεμάχισε το σώμα της γυναίκας και πήρε ταξί για να πετάξει μερικά από τα μέλη σε απομακρυσμένο πάρκο κοντά σε ένα ποτάμι, βόρεια του Μπουσάν.

Συνελήφθη αφού ο οδηγός ταξί ειδοποίησε την αστυνομία για μία πελάτισσα που είχε πετάξει μια αιματοβαμμένη βαλίτσα στο δάσος.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το ιστορικό περιήγησης της Jung στο διαδίκτυο έδειξε ότι είχε ψάξει επί μήνες για το πώς να σκοτώσει και πώς να ξεφορτωθεί ένα πτώμα. Αλλά ήταν επίσης απρόσεκτη, σύμφωνα με την αστυνομία, και δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να αποφύγει τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, οι οποίες την κατέγραψαν να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι της δασκάλας αρκετές φορές.

Την Παρασκευή, ένας δικαστής στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μπουσάν είπε ότι η δολοφονία «διέδωσε τον φόβο στην κοινωνία ότι κάποιος μπορεί να γίνει θύμα χωρίς λόγο» και «υποκίνησε μια γενική δυσπιστία» μεταξύ της κοινότητας. Η Jung, η οποία ομολόγησε το έγκλημα τον Ιούνιο, ζήτησε μια πιο ήπια ποινή, λέγοντας ότι είχε ψευδαισθήσεις και άλλες ψυχικές διαταραχές εκείνη την εποχή.

Όμως το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημά της καθώς το έγκλημα είχε «σχεδιαστεί και εκτελεστεί προσεκτικά». Σημείωσαν ότι οι καταθέσεις της στην αστυνομία άλλαζαν συχνά. Αρχικά, η Jung είπε ότι είχε μετακινήσει το σώμα μόνο αφού κάποιος άλλος σκότωσε τη γυναίκα, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία συνέβη ως αποτέλεσμα λογομαχίας.

Στο τέλος, ομολόγησε ότι το ενδιαφέρον της να διαπράξει έναν φόνο είχε πυροδοτηθεί από εγκληματικές σειρές και τηλεοπτικά προγράμματα. Ενώ η Νότια Κορέα διατηρεί τη θανατική ποινή, δεν έχει γίνει καμία στη χώρα από το 1997.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024