Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας δεν είναι διαπραγματεύσιμο, λέει ο ακροδεξιός πρόεδρος της Αργεντικής

Το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας δεν είναι διαπραγματεύσιμο, λέει ο ακροδεξιός πρόεδρος της Αργεντικής

Ο Μιλέι αντιμετωπίζει εμπόδια στην εφαρμογή των σχεδίων του, που περιλαμβάνουν τη «δολαριοποίηση» της οικονομίας, το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιριών

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, δήλωσε την Παρασκευή πως το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας της χώρας, μια προεκλογική υπόσχεση – σήμα κατατεθέν, δεν είναι «ένα διαπραγματεύσιμο θέμα», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Το σχόλιο, ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «ψευδείς φήμες», έγινε καθώς ο ακροδεξιός οικονομολόγος προσπαθεί να συγκροτήσει την οικονομική του ομάδα ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του στις 10 Δεκεμβρίου, με μερικά στοιχεία να δείχνουν ότι επιλέγει ένα πιο μετριοπαθές υπουργικό συμβούλιο από ό,τι αναμενόταν, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Ο φιλελεύθερος συνασπισμός του διαθέτει περιορισμένο αριθμό εδρών στο Κογκρέσο και κανέναν επαρχιακό κυβερνήτη

Ο οικονομολόγος Οσβάλντο Τζιορντάνο, από τη σημαντική κεντρική επαρχία Κόρντομπα, θα τεθεί επικεφαλής του οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης της Αργεντινής ANSES, ενός θεσμού-κλειδί, δεδομένης της υπόσχεσης του Μιλέι να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες και τη βοήθεια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα… «ζόρια» του Μιλέι

Πρόκειται για μια αλλαγή από ένα προηγούμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο Μιλέι θα διόριζε ένα στενό σύμμαχό του ως επικεφαλής του οργανισμού.

Ο Οράσιο Μαρίν, στέλεχος ιδιωτικής εταιρίας ενέργειας, θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου YPF.

Ο Μιλέι αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια στην εφαρμογή των σχεδίων του για πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη «δολαριοποίηση» της οικονομίας, το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιριών όπως η YPF, που θα χρειαστούν χρόνο αν γίνουν τελικά.

Ο φιλελεύθερος συνασπισμός του διαθέτει περιορισμένο αριθμό εδρών στο Κογκρέσο και κανέναν επαρχιακό κυβερνήτη.

Ο Μιλέι θα πρέπει επίσης να τα βγάλει πέρα με απαιτήσεις από τον πιο συμβατικό συντηρητικό συνασπισμό, η δημόσια υποστήριξη του οποίου ήταν κρίσιμης σημασίας προκειμένου να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών την περασμένη εβδομάδα.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024