Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για το δημογραφικό

Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για το δημογραφικό

Η στήριξη των νησιωτικών και ορεινών δήμων κάτω τον 5.000 κατοίκων είναι στο επίκεντρο της ΚΕΔΕ και την Επιτροπής Νήσων της.

Η πληθυσμιακή συρρίκνωση των νησιών και των ορεινών περιοχών απασχολεί ιδιαιτέρως το ανώτατο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ, γεγονός που προμηνύει εξελίξεις αν ληφθεί υπόψη τόσο η δυναμική του οργάνου όσο και το ίδιο το πρόβλημα της ερημοποίησης.

Εκτός του Προέδρου της ΚΕΔΕ, του ΔΣ και των επιτροπών της Ένωσης, σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα διαδραματίζει ήδη ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης αναλαμβάνοντας να τρέξει τις εξελίξεις και λαμβάνοντας και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, εισηγήθηκε χτες, Πέμπτη 23-11-2023, στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσων, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η ΚΕΔΕ, ξεκινάει μια ουσιαστική παρέμβαση προκειμένου να υιοθετηθούν πολιτικές που θα άρουν την πληθυσμιακή συρρίκνωση των νησιών και των ορεινών περιοχών.

«Σε συνέχεια της από 26-10-2023 συνάντησής μου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εγώ ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και ο συνάδελφος Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών, αποστείλαμε την με αρ. πρωτ. 3755/17-11-2023 επιστολή σε όλους τους Δημάρχους νησιωτικών και ορεινών Δήμων με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους, ζητώντας να μας αποστείλουν συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις για το δημογραφικό.

Στο τέλος Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και των 2 αρμόδιων Επιτροπών (Νήσων και Ορεινών Περιοχών), με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Κοινωνικής Συνοχής και με τη συμμετοχή των Δημάρχων όλων των νησιωτικών και ορεινών Δήμων έως 5.000 κατοίκους, θα συνεδριάσουμε στην Αθήνα, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο άμεσων αλλά και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων με στόχο την άρση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της γήρανσης του μόνιμου πληθυσμού στην ελληνική επαρχία» δηλώνει ο Δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

To in δημοσιεύει τα έγγραφα της σημαντικής πρωτοβουλίας

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024