Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοπράτηση παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου

Δημοπράτηση παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου

Ένα έργο προϋπολογισμού 23 εκατ. Ευρώ.

Με αφορμή την δημοπράτηση του έργου του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Προχωρούμε γρήγορα για την κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου – Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 23.808.000 ευρώ!

Ο παραλίμνιος είναι μια μεγάλη και σημαντική οφειλή της Πολιτείας προς μια κοινωνία, η οποία υφίσταται εξαιρετικά επαχθείς περιορισμούς, για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού της πρωτεύουσας.

Υποχρέωση όλων μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, για να μη χαθεί άλλος χρόνος και να καλυφθεί αυτή η οφειλή!

Σε αυτό το πλαίσιο και αφού παραλάβαμε τη μελέτη από τον Δήμο Δωρίδας, αναλάβαμε να τρέξουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου, μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάπτυξης.

Ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρόνο όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και σήμερα εγκρίθηκε από την Οικονομική μας Επιτροπή η δημοπράτηση του έργου.

Προχωρούμε με τη στήριξη όλων -κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών – για την κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού!»

Το έργο

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή κεντρικής εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, στην οποία θα καταλήγουν τα λύματα των οικισμών Λιδωρικίου, Πενταπόλεως, Μαλανδρίνου (και του σωφρονιστικού καταστήματος), Αμυγδαλιάς, Βραΐλας και Λεύκας.

Περιλαμβάνονται τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Λεύκας, Βραΐλας και τμήματος της Πεντάπολης (περίπου το 30% του οικισμού και το σύνολο του οικισμού Παλαιοκάστρου).

Προβλέπεται επίσης και η κάλυψη των εκτός αποχετευτικού δικτύου μεμονωμένων κατοικιών. Συνολικά, θα κατασκευαστούν δίκτυα (εσωτερικά και μεταφοράς) μήκους περίπου 38 χλμ., καταθλιπτικοί αγωγοί 36,5 χλμ περίπου, 1.200 ιδιωτικές συνδέσεις και 7 αντλιοστάσια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024