Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό in - Πιθανός κίνδυνος κατάρρευσης των εργατικών πολυκατοικιών στη Χίο;

Αποκλειστικό in – Πιθανός κίνδυνος κατάρρευσης των εργατικών πολυκατοικιών στη Χίο;

Το in αποκαλύπτει τα έγγραφα των αυτοψιών από τεχνικά κλιμάκια από το μακρινό 1999.

Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης εργατικών κατοικιών στην Χίο και πόσο πιθανό είναι αυτό; Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου αλλά και τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το in μπορεί να βρισκόμαστε προ των πυλών μιας ανείπωτης τραγωδίας αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, Ο Δήμαρχος Χίου απέστελλε επιστολή στις 21 Νοεμβρίου στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνη Γεωργιάδη με την οποία αναφέρει:

ΘΕΜΑ: Εργατικές Κατοικίες στην Περιοχή Χριστός Βαρβασίου στην Χίο.

ΣΧΕΤ:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για λόγους ασφαλείας των κατοίκων και αφορά τα δέκα (10) συγκροτήματα Εργατικών Κατοικιών που το κάθε ένα αποτελείται από τέσσερις (4) ορόφους και βρίσκονται στην περιοχή Χριστός Βαρβασίου στην πόλη της Χίου.

Οι εν λόγω κατοικίες είχαν δοθεί σε οικονομικά αδυνάτους συμπολίτες μας την δεκαετία του 1970.

Έχει διαπιστωθεί ότι όλες οι κατοικίες έχουν σημαντικά προβλήματα και φθορές τα οποία έχουν προκληθεί λόγω της παλαιότητας τους ενώ κρίνονται και ιδιαίτερα επικίνδυνες σε περίπτωση σεισμού.

Χρειάζεται να ληφθεί υπόψη ότι οι κάτοικοι αυτών των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες συνεπώς είναι αδύνατον να επωμιστούν εκείνοι τις δαπάνες για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση τους προκειμένου οι κατοικίες να καταστούν
ασφαλείς για την διαμονή τους ενώ παράλληλα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ενοικίαση άλλης κατοικίας.

Κατά την άποψη μας οι διαθέσιμες επιλογές είναι, είτε εκτεταμένες επισκευές για συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών, είτε κατεδάφιση, ανέγερση νέων και απόδοση τους στους ήδη κατόχους των κατοικιών με δαπάνες της πολιτείας που έχει υποχρέωση στο πλαίσιο στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση επί του θέματος για τα προαναφερόμενα που ταλανίζουν τις οικογένειες των διαμενόντων επί σειρά δεκαετιών.

Με ιδιαίτερη Εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Χίου

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αποκλειστικά στο in τα έγγραφα των ελέγχων που έχουν γίνει

Με πιο πρόσφατο έγγραφο αυτό της 01 Φεβρουαρίου 2021 που αναφέρει προβλήματα στην πολυκατοικία με τον αριθμό 3 που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση της και άλλα πίσω στο μακρινό 1999 το in φωτίζει το γεγονός, με την ευχή, αν έτσι είναι τα πράγματα όπως αποτυπώνονται στα έγγραφα αλλά και την επιστολή του Δημάρχου να σπεύσουν οι υπεύθυνοι να πράξουν τα δέοντα πριν συμβεί το κακό.

*Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο in από τον Δήμαρχο Χίου

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024