Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια - Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Το αδιανόητο και πραγματικά τραγελαφικό συμβάν είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών, ενώ ταυτόχρονα και οι εξηγήσεις της εταιρείας δεν ήταν ικανοποιητικές.

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας προηγμένης χώρας συνέβη στον Προαστιακό καθώς η αμαξοστοιχία αναχώρησε μεν από τον Πειραιά με προορισμό το Αεροδρόμιο, ωστόσο τελικά κατέληξε στα Λιόσια.

Το αδιανόητο και πραγματικά τραγελαφικό συμβάν που είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών έλαβε χώρα την Πέμπτη (23/11), όταν όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, παρόλο που σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων η αμαξοστοιχία επρόκειτο να αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ξαφνικά άλλαξε διαδρομή με αποτέλεσμα να καταλήξει στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Η ταλαιπωρία των επιβατών είχε και συνέχεια καθώς οι ανακοινώσεις της εταιρείας περιέπλεξαν την κατάσταση

Οι επιβάτες έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι κατέληξαν κάπου αλλού από εκεί που είχαν ξεκινήσει με τις όποιες επιπτώσεις είχε αυτό σε όσους είχαν κάποιο αεροπορικό ταξίδι, αλλά και στις υποχρεώσεις στο πρόγραμμα των υπολοίπων επιβατών.

Προαστιακός

Κάποιοι από αυτούς όταν συνειδητοποίησαν τι είχε γίνει, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός μπήκε σε λάθος ράγες γιατί σε διασταύρωση με άλλη αμαξοστοιχία που βρισκόταν κανονικά στις σωστές της ράγες, πίστεψε ότι θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ τους.

Δεν υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία

Η εταιρεία δεν έκανε κάποια ικανοποιητική ενημέρωση στους επιβάτες οι οποίοι δεν ήξεραν τι έχει συμβεί, ενώ και ο φύλακας στον σταθμό των Άνω Λιοσίων δεν είχε την απαραίτητη πληροφόρηση για να απαντήσει στα ερωτήματα των επιβατών.

Μάλιστα η ταλαιπωρία των επιβατών είχε και συνέχεια καθώς η εταιρεία αρχικά εξέδωσε ηχητική ανακοίνωση ότι το ίδιο τρένο θα αναχωρήσει εκ νέου προκειμένου να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο Αεροδρόμιο, ωστόσο παρόλο που επιβιβάστηκαν, ο συρμός δεν ξεκινούσε.

Τελικά, μετά από αρκετή ταλαιπωρία βγήκε μία νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από το συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, γιατί θα ερχόταν να τους περισυλλέξει άλλη αμαξοστοιχία.

Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από προβλήματα στη λειτουργία του Προαστιακού με ακινητοποιήσεις συρμών λόγω προβλημάτων στην τηλεδιοίκηση, εκτροχιασμούς και άλλα.

Τελευταίο παράδειγμα την Τετάρτη (22/11) όταν προκλήθηκε αναστάτωση στους 72 επιβάτες του Προαστιακού της Πάτρας, όταν ο συρμός στον οποίο επέβαιναν εκτροχιάστηκε.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024