Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lasha Shushanashvili: Εκτός φυλακής ο αρχιμαφιόζος, «το Λίπος» - Τι λένε άτομα από το περιβάλλον του

Lasha Shushanashvili: Εκτός φυλακής ο αρχιμαφιόζος, «το Λίπος» – Τι λένε άτομα από το περιβάλλον του

Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος της ρωσόφονης μαφίας «Vor V Zakone», Lasha Shushanashvili, γνωστός ως «Το Λίπος» αποφυλακίστηκε με βούλευμα και πλέον έχει επιστρέψει σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Αποφυλακίστηκε ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος της ρωσόφονης μαφίας «Vor V Zakone», Lasha Shushanashvili, γνωστός με τα ψευδώνυμα «ο Χοντρός» ή «το Λίπος».

Ο 62χρονος πλέον αρχιμαφιόζος είχε χαρακτηριστεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα ως ο «νούμερο ένα κακοποιός του κόσμου» και αποφυλακίστηκε κατόπιν σχετικού βουλεύματος από το Τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

«Έπρεπε να αποφυλακιστεί νωρίτερα»

Άτομα από το στενό περιβάλλον του Lasha Shushanashvili μίλησαν στο ThessToday και όπως ανέφεραν έπρεπε να αποφυλακιστεί νωρίτερα αφού σε μια ποινή 10 ετών στα ανώτατα όρια εξέτισε τα 5,5 έτη σε πραγματικό χρόνο, τα 3 σε πλασματικό και με υπολειπόμενο χρόνο έκτισης λίγους μήνες.

Σε ο,τι αφορά το ζήτημα της έκδοσής του στη Γαλλία επανήλθε ως αίτημα, αφού οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ταλαιπωρημένος λόγω προβλημάτων υγείας

Ο Λάσα Σουσανασβίλι μεταφέρεται στον Άρειο Πάγο , Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Από το περιβάλλον του αρχιμαφιόζου σημειώνουν ακόμα πως ο ίδιος είναι πολύ ταλαιπωρημένος λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, έχει αποσυρθεί στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και δεν επιθυμεί τη δημοσιότητα.

Ακόμα υπογραμμίζουν πως από το 2013 είχε προβεί σε συνεχείς αιτήσεις στο ΚΕΠΑ για αναγνώριση της αναπηρίας του. Πλέον είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Κατά τον χρόνο της κράτησής του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα, ενώ παρουσίασε και πρόβλημα με το ισχίο του, για το οποίο θα πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο Shushanashvili συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2018 κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία, φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, ενώ είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, απ’ όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας.

Η δράση του όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σταμάτησε καθώς επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024