Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα στη δυτική Πελοπόννησο

Ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα στη δυτική Πελοπόννησο

Αυτήν την ώρα έντονη είναι η κεραυνική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα με καταιγίδες να «χτυπούν» περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο. Η κακοκαιρία «Oliver» φέρνει θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και χιόνια.

Έλευση ψυχρότερων αερίων μαζών

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος κάνει μάλιστα λόγο για «μικροεκπλήξεις» σε ό,τι αφορά τα υψόμετρα χιονοπτώσεων για το χρονικό διάστημα από το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου έως και το πρωί προς το μεσημέρι της Κυριακής.

«Δεν θα είναι εξαιρετικά εύκολη η χιονόστρωση»

Όμως, επειδή θα έχει προηγηθεί βροχή πριν την έλευση των ψυχρότερων αερίων μαζών, δεν θα είναι εξαιρετικά εύκολη η χιονόστρωση. Αυτό θα συμβεί μόνο σε περιοχές που επιμείνουν οι χιονοπτώσεις και είναι κατά περιόδους πυκνές.

Οι άνεμοι θα είναι σφοδρότατοι ειδικά το Σάββατο και μέχρι και το πρωί της Κυριακής. Θα φτάνουν οι μέσες εντάσεις τους τα 8-9 μποφόρ, ενώ οι ριπές τους ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τα 10-11 μποφόρ.

Σε πραγματικό χρόνο

Αυτήν την ώρα έντονη είναι η κεραυνική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα με καταιγίδες να «χτυπούν» περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου.

H ιστοσελίδα Blitzortung αποτυπώνει την εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Με άσπρο χρώμα εμφανίζονται τα φαινόμενα που εκδηλώνονται αυτήν την ώρα και με κόκκινο αυτά που σημειώθηκαν πριν από δύο ώρες.

Δείτε live την εικόνα εδώ.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024