Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμ Μπάνκμαν Φριντ: Οι πληρωμές με… σκουμπρί και η βίγκαν διατροφή

Σαμ Μπάνκμαν Φριντ: Οι πληρωμές με… σκουμπρί και η βίγκαν διατροφή

Οι ώρες του έκπτωτου βασιλιά των crypto μέσα στη φυλακή και το βίγκαν μενού του

Σε νέους οικονομικούς κανόνες και συνθήκες προσαρμόζεται μέσα στη φυλακή, ο ιδρυτής του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονoμισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος ανταλλάσσει κρυπτονομίσματα για ένα νέο νόμισμα: το σκουμπρί.

Ο έκπτωτος βασιλιάς των cryptoο οποίος κρατείται στο Metropolitan Detention Centre του Μπρούκλιν, ενώ περιμένει την καταδίκη του για επτά κακουργήματα, έμαθε τις βασικές αρχές της οικονομίας της φυλακής ενώ μοιράζεται τον κοιτώνα του με έναν πρώην πρόεδρο της Ονδούρας που περιμένει ποινική δίκη και έναν πρόσφατα καταδικασθέντα πρώην ανώτατο αστυνομικό του Μεξικού.

Το σκουμπρί «νομισματική μονάδα» της ομοσπονδιακής φυλακής

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, το σκουμπρί έχει αντικαταστήσει πλέον τα τσιγάρα, ως «νομισματική μονάδα» της ομοσπονδιακής φυλακής, αφού οι αξιωματούχοι απαγόρευσαν το κάπνισμα, και οι τρόφιμοι χρησιμοποιούν κονσέρβες με ψάρια, προκειμένου να πληρώνουν ο ένας τον άλλον για διάφορες υπηρεσίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπάνκμαν- Φριντ έδωσε μερικές κονσέρβες σε έναν συγκρατούμενό του, προκειμένου να τον κουρέψει πριν από τη δίκη.

Ο ιδρυτής του FTX βρίσκεται στη φυλακή από τότε που ένας ομοσπονδιακός δικαστής ανακάλεσε την εγγύησή του τον Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να εκφοβίσει μάρτυρες , κατηγορία την οποία ο Μπάνκμαν-Φριντ αρνήθηκε. Η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου. Εν συνεχεία αναμένεται να μετακομίσει σε ομοσπονδιακή φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Το κέντρο κράτησης του Μπρούκλιν απέχει πολύ από το ρετιρέ διαμέρισμα των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στις Μπαχάμες, που κάποτε ο Μπάνκμαν-Φριντ αποκαλούσε σπίτι του.

Επισκέψεις

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι δέχεται επισκέψεις από μη δικηγόρους μία φορά την εβδομάδα και έχει πρόσβαση σε έναν εξειδικευμένο φορητό υπολογιστή που του επιτρέπει να ελέγχει νομικό υλικό.

Αυτός και άλλοι κρατούμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν υπολογιστές σε ένα δωμάτιο που έχει γραφεία χωρισμένα με πλαστικά διαχωριστικά.

Επενδυτικές συμβουλές

Παρά το γεγονός, ότι οι μέρες που επένδυε δισεκατομμύρια δολάρια σε startups και εμπορευόταν ψηφιακά νομίσματα είναι πλέον παρελθόν, δεν διστάζει -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- να δίνει συμβουλές για κρυπτονομίσματα σε φύλακες του κέντρου κράτησης.

Ένας εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών είπε ότι το Γραφείο δεν μπορεί να σχολιάσει τις συνθήκες κράτησης οποιουδήποτε ατόμου για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Το γραφείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ασφάλεια των κρατουμένων παρέχοντας παράλληλα ένα ασφαλές και ανθρώπινο περιβάλλον, είπε.

«Ο Σαμ κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί υπό τις δεδομένες συνθήκες», είπε ο εκπρόσωπος του Μπάνκμαν-Φριντ, Μαρκ Μπότνικ.

Τα επόμενα βήματα

Ο Μπάνκμαν-Φριντ έχει ήδη καταθέσει ότι ενώ μετάνιωσε που δεν είχε καλύτερη διαχείριση κινδύνου στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, δεν διέπραξε απάτη. Οι δικηγόροι του είπαν ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή κάθειρξης πολλών δεκαετιών.

Μόλις μεταφερθεί σε μια ομοσπονδιακή φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, πιθανότατα θα έχει περισσότερη ελευθερία κινήσεων, εκτός από καλύτερη πρόσβαση στον εκπαιδευτικό προγραμματισμό και την ψυχαγωγία, δήλωσε ο σύμβουλος φυλακών Bill Baroni, δικηγόρος που καταδικάστηκε για τον ρόλο του το σκάνδαλο του Νιου Τζέρσεϊ Μπρίτζγκεϊτ.

«Όταν καταδικαστεί, η ζωή του θα βελτιωθεί», τόνισε στην WSJ.

Επιλογές

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί διάσημοι τρόφιμοι εξέτισαν τις ποινές τους  σε εγκαταστάσεις που είναι κοντά στις οικογένειές τους. Για παράδειγμα, η ιδρύτρια του Theranos, Elizabeth Holmes , η οποία καταδικάστηκε για εξαπάτηση επενδυτών στην εταιρεία αιματολογικών εξετάσεων, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο φυλακών αποκλειστικά για γυναίκες, ελάχιστης ασφάλειας στο Bryan του Τέξας, που βρίσκεται μεταξύ Ώστιν και Χιούστον.

Το κέντρο κράτησης του Μπρούκλιν έχει επικριθεί από τους δικηγόρους υπεράσπισης και το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους φρουρούς των φυλακών για κακές συνθήκες και σοβαρή έλλειψη προσωπικού εδώ και χρόνια. Ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών είπε ότι η διατήρηση πλήρως στελεχωμένων ιδρυμάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα για το γραφείο.

Συγκρατούμενοι

Άτομα που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι μεταξύ των συγκρατουμένων του Μπάνκμαν είναι ο Genaro García Luna , πρώην γραμματέας δημόσιας ασφάλειας του Μεξικού, ο οποίος καταδικάστηκε νωρίτερα φέτος επειδή βοήθησε το ισχυρό καρτέλ Sinaloa να μεταφέρει περισσότερους από 50 τόνους κοκαΐνης στις ΗΠΑ. Ο García Luna περιμένει την καταδίκη του.

Ένας άλλος τρόφιμος της μονάδας είναι ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντεζ , ο οποίος περιμένει τη δίκη για ομοσπονδιακές κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων. Ο Ερνάντεζ δήλωσε αθώος μετά την έκδοσή του στις ΗΠΑ το 2022.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Hernández, Raymond Colon, είπε ότι ο πελάτης του και ο Bankman-Fried είχαν εγκάρδιες συνομιλίες μεταξύ τους στη φυλακή. Ο Colon είπε ότι η έλλειψη προσωπικού μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις των ωρών επίσκεψης, αλλά ο Hernández γενικά δεν παραπονιέται για τις συνθήκες.

«Σίγουρα δεν είναι ξενοδοχείο», υπογράμμισε ο Colon.

Βίγκαν διατροφή

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αύγουστο, ένας εκ του συνηγόρων υπεράσπισής του τόνισε ότι ο πελάτης του αρχικά ζούσε με φυστικοβούτυρο, ψωμί και νερό επειδή η φυλακή δεν κάλυπτε τη βίγκαν διατροφή του. Είχε επίσης πρόβλημα να πάρει τη σωστή δόση του Adderall που του είχε συνταγογραφηθεί. Έκτοτε όμως, η πρόσβασή του σε τροφή και φάρμακα – τα οποία παίρνει για τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας – έχει επιλυθεί. Δέχεται χορτοφαγικά γεύματα στη φυλακή, είπε ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Το «σούπερ-μάρκετ» της φυλακής

Οι τρόφιμοι στο κέντρο κράτησης συνήθως περιορίζονται στη μονάδα τους και δεν κυκλοφορούν ελεύθερα στις εγκαταστάσεις. «Αντί να τρώνε σε μια κοινόχρηστη καφετέρια, όπως σε ορισμένες φυλακές, τα γεύματα παραδίδονται ατομικά», είπε η Κριστίν Ντινάν, σύμβουλος φυλακών που εργαζόταν στο παρελθόν στο κέντρο και σε άλλες ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τη WSJ, πολλοί κρατούμενοι προτιμούν να αγοράζουν τρόφιμα, καθώς και ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής, μέσω του επιτρόπου της φυλακής του Μπρούκλιν. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο το φυστικοβούτυρο κοστίζει 4,15 $, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια 79,95 $ και ένα MP3 player κοστίζει 88,40 $. Μια κονσέρβα με φιλέτα σκουμπριού κοστίζει 1,30 $, αυξημένη κατά 30% από 1 $ το 2020.

Ο Baroni, ο σύμβουλος της φυλακής, είπε ότι όταν ο Bankman-Fried μετακομίσει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, πιθανότατα θα φέρει μαζί του τα πακέτα σκουμπρί του. Και αποκάλυψε ότι έδωσε τέσσερις κονσέρβες για το δικό του κούρεμα ενώ βρισκόταν στη φυλακή. «Το σύστημα νομισμάτων σκουμπριού είναι πολύ πιο σταθερό από τα κρυπτονομίσματα», κατέληξε.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024