Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δ. Τεμπονέρας:  Δεν συμμετέχω σε «πολιτικό κέντρο» - Έκτακτο Συνέδριο το αργότερο τον Ιανουάριο

Δ. Τεμπονέρας: Δεν συμμετέχω σε «πολιτικό κέντρο» – Έκτακτο Συνέδριο το αργότερο τον Ιανουάριο

Το μέλος της ΠΓ έθεσε ως κρίσιμο όρο για την ενωτική πορεία του κόμματος το τρίπτυχο: σεβασμός στο καταστατικό, συλλογική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων και προτάσεις-δράσεις πολιτικής.

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Διονύση Τεμπονέρα να ζητά τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου το αργότερο τον Ιανουάριο λόγω των έκτακτων συνθηκών. Σε παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα βάζοντας επί της ουσίας εκτός τον ίδιο από το «πολιτικό κέντρο» που σκοπεύει να συγκροτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά την τοποθέτησή του σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο σεβασμός στο καταστατικό για παράδειγμα δεν συνάδει με την δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα. »Μα και ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε με το πολιτικό κέντρο» θα αντιτάξει κάποιος. Ισχύει και ήταν λάθος και αρκετοί σύντροφοι πρώην και νυν, νομιμοποίησαν με την συμμετοχή τους, αυτήν την αντικαταστατική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν στον »πρωινό καφέ». Η Π.Γ. συνεδρίαζε περίπου μια φορά, κάθε 40 μέρες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λάθη, παραλείψεις και συνεπακόλουθα, δημόσιες διαφωνίες» ανέφερε ο Δ. Τεμπονέρας, προσθέτοντας πως «όταν λέμε σεβασμός στο καταστατικό, πρέπει να το εννοούμε. Όταν λέμε σεβασμός στα όργανα, πρέπει να το εννοούμε».

«Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα»

Και ξεκαθάρισε: «Από θέση αρχής συνεπώς δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, σεβόμενος την συλλογική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, που δημοκρατικά ενέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας δεσμεύει ακόμα».

Η άφιξη του Δ. Τεμπονέρα στη συνεδρίαση της ΠΓ.

Για την ενωτική πορεία του κόμματος

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως κρίσιμο όρο για την ενωτική πορεία του κόμματος, μετά τις αποχωρήσεις στελεχών του, το τρίπτυχο: σεβασμός στο καταστατικό, συλλογική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων και προτάσεις-δράσεις πολιτικής.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έκρινε πως υπάρχει η ανάγκη για εμπροσθοβαρείς, ισχυρές πρωτοβουλίες, ακόμα και αλλαγή της πρόσφατης απόφασης της ΚΕ.

Ως εκ τούτου, προτείνεται, η ΚΕ με έκτακτη απόφαση της εξαγγείλει τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου το αργότερο τον Ιανουάριο και: 

  • Να συγκροτηθεί άμεσα Κ.Ο.Ε.Σ. (+επιτροπή καταστατικού, προγράμματος και ειδική επιτροπή μελέτης ταξικής διάρθρωσης της ελληνικής κοινωνίας) με ολιγομελή, συνθετική γραμματεία και συγκεκριμένες θεματικές χρεώσεις.  
  • Στη διάρκεια του Δεκεμβρίου όλες οι ΟΜ προχωρούν σε 2 ΓΣ για την συζήτηση των κειμένων. 
  • Την περίοδο του Ιανουαρίου πρέπει να προγραμματισθούν Νομαρχιακές συνδιασκέψεις(έχουν προηγηθεί οι εκλογές στις ΟΜ για την ανάδειξη συντονιστικών) για να συζητηθούν τα προσυνεδριακά κείμενα και να εκλεγεί ΝΕ και τα στελέχη που θα εκπροσωπούν το Νομό στην Περιφερειακή επιτροπή. 
  • Ακολουθούν εξωστρεφείς δράσεις-εκδηλώσεις. 
  • Στο τέλος Ιανουάριου να κορυφωθεί ο διάλογος με το Συνέδριο μας που πρέπει να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό γεγονός για τη χώρα 
  • Αμέσως μετά προχωρούμε στην εκλογή της νέας ΚΕ.
  • Μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου ακολουθούν τα περιφερειακά συνέδρια που προπαγανδίζουν τις επεξεργασμένες θέσεις του συνεδρίου και εμπεδώνουν-εκπέμπουν στην κοινωνία τη νέα αριστερή, προοδευτική, πολιτική μας ταυτότητα. 
  • Τα θεματικά συνέδρια τροφοδοτούν με ιδέες και προτάσεις το κόμμα και στα τέλη Απριλίου, παρουσιάζεται η εναλλακτική προγραμματική(κυβερνητική) πρόταση του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, για να ακολουθήσει η μάχη των Ευρωεκλογών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει συγκροτήσει το «Δίκτυο Αριστερά που μετέχουν επίσης οι Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Τσιόκας, Χάρης Λαμπρίδης κ.ά..

Η ομιλία του Δ. Τεμπονέρα στην Πολιτική Γραμματεία

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024