Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Γεφύρωση του ποταμού Αράχθου

Νέα Γεφύρωση του ποταμού Αράχθου

Έργο με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις δρομολογείται στην Άρτα με την νέα γεφύρωση του Αράχθου ποταμού.

Με ένα καλό νέο για την Άρτα, κλείνει την πορεία ως Δήμαρχος Αρταίων ο Χρήστος Τσιρογιάννης, αφού το Υπουργείο Υποδομών δημοσίευσε την πρόσκληση για την ένταξη και την χρηματοδότηση του έργου της γεφύρωσης του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου, με οκτώ εκατομμύρια ευρώ μέσα από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης «Υποδομών και Μεταφορών».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν κηρυχθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οριστικοποιηθεί (μετά την κατάθεση των ενστάσεων) οι απαλλοτριώσεις και τα οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου αποζημιώνονται βάσει Νόμου.

Τι θα κερδίσει η Άρτα

Το έργο αναμένεται να συντελέσει καθοριστικά στην διευκόλυνση της σύνδεσης εκατέρωθεν του ποταμού, καθώς θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας τόσο από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και από άποψη απόστασης, δηλαδή θα μικρύνει τις αποστάσεις, ενώ θα βελτιώσει και την πρόσβαση από και προς το Νοσοκομείο Άρτας. Εκτός όλων αυτών σημαντικός θα είναι και ο παράγοντας της οδικής ασφάλειας με την νέα χάραξη.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι αναπτυξιακά και κοινωνικά, αφού σαν στόχο έχει την αποφόρτιση της κυκλοφορίας του υφιστάμενου οδικού δικτύου και πιο συγκεκριμένα της μοναδικής γέφυρας του Ποταμού Αράχθου επί της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων. Επίσης περιβαλλοντικά το έργο αναμένεται να συνδέσει τον οικιστικό ιστό της πόλης με την παρόχθια ζώνη καθώς και να την αξιοποιήσει τουριστικά.

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024