Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Βγαλμένο από παραμύθι - Οδηγός μετέτρεψε το αστικό λεωφορείο σε πολικό εξπρές

Θεσσαλονίκη: Βγαλμένο από παραμύθι – Οδηγός μετέτρεψε το αστικό λεωφορείο σε πολικό εξπρές

Στην οροφή του οχήματος είναι κρεμασμένες γιρλάντες και μπότες, ενώ στις κολόνες έχουν τοποθετηθεί πιο μικρά δέντρα με φώτα

Έλατο, γιρλάντες, λαμπιόνια, κρεμασμένες μπότες, μέχρι και πατάκι εισόδου με καλωσόρισμα για τα Χριστούγεννα, έχουν «ντύσει» όχι κάποιο σπίτι, ένα γραφείο ή κατάστημα, αλλά ένα αστικό λεωφορείο.

Ο οδηγός της γραμμής «57 Ωραιόκαστρο – Αριστοτέλους» που εκτελείται από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στόλισε το όχημα μαζικής μεταφοράς με διάκοσμο βγαλμένο από παραμύθι των γιορτών.

Οι επιβάτες μπορεί να μην μπαίνουν στο πολικό εξπρές αλλά το κουδούνι των Χριστουγέννων χτυπά και το ακούν καθώς επιβιβάζονται στο όχημα, που αυτό το διάστημα τους προσφέρει μια διαφορετική διαδρομή.

Στην μπροστινή πόρτα του λεωφορείου υπάρχει δεντράκι με λαμπάκια, το ταμπλό είναι καλυμμένο με χριστουγεννιάτικο χνουδωτό ύφασμα, όπως επίσης και ένα λιοντάρι που φοράει λούτρινο σκούφο

Ο οδηγός Μάνος Κατσικάς, που αγαπά τις γιορτές και περισσότερο τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ταλαιπωρημένων από το κυκλοφοριακό χάος της Θεσσαλονίκης επιβατών, είναι κατά πολλούς πλέον ο οδηγός των Χριστουγέννων.

«Βλέποντας βίντεο με λεωφορεία από το εξωτερικό στο Tik Tok, ειδικά στη Στουτγκάρδη, με στολισμό υπερπαραγωγή, είπα: Γιατί όχι και στη Θεσσαλονίκη; Με την διοίκηση του ΚΤΕΛ να είναι σύμφωνη στην ιδέα και σε συνεννόηση με τους άλλους οδηγούς που μοιραζόμαστε τα δρομολόγια στολίσαμε και φέτος το λεωφορείο. Βάλαμε σχεδόν ό,τι βλέπει κάποιος στο σαλόνι του σπιτιού του», λέει ο κ. Κατσικάς μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο οδηγός του λεωφορείου Μάνος Κατσικάς (Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 33χρονος οδηγός αποφασίζει να «μεταφέρει» το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων στις καθημερινές διαδρομές. Η ιδέα ξεκίνησε από πέρυσι όταν τότε ήταν οδηγός σε άλλο λεωφορείο. Φέτος, όμως, ο στολισμός ανέβηκε επίπεδο με περισσότερη έμπνευση και πολλά περισσότερα χρώματα και λαμπιόνια, όπως περιγράφει.

«Στην μπροστινή πόρτα του λεωφορείου υπάρχει δεντράκι με λαμπάκια, το ταμπλό είναι καλυμμένο με χριστουγεννιάτικο χνουδωτό ύφασμα, όπως επίσης και ένα λιοντάρι που φοράει λούτρινο σκούφο. Στην οροφή του οχήματος είναι κρεμασμένες γιρλάντες και μπότες, στις κολόνες έχουν τοποθετηθεί πιο μικρά δέντρα με φώτα. Μικρές πινελιές που συμβολίζουν κάτι μεγάλο», περιγράφει ο κ. Κατσικάς και συμπληρώνει: «Αν έχει κάποιος έμπνευση και θέληση πετυχαίνει».

Τα βίντεο από τις διαδρομές του στολισμένου λεωφορείου, που έχει αναρτήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι επιβάτες, «σαρώνουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σκηνικό συμπληρώνει η χριστουγεννιάτικη μουσική και η απαραίτητη στυλιστική επιλογή με σκουφιά, ενώ τις επόμενες ήμερες οι οδηγοί θα προσφέρουν και τα παραδοσιακά μελομακάρονα.

Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του χριστουγεννιάτικου λεωφορείου

@vasosloudias 🦁 Στα γιορτινά ντύθηκε το λιοντάρι της γραμμής 57 που εκτελούν με επιτυχία οι οδηγοί του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης 🚍 Λήψη 20/11/23 17:00 🚏 #fy #fyp #foryou #christmas #xristougenna #bus #ktel #57 #christmas2023 #greektiktok #ktelthessalonikhs #mpesfy ♬ Last Christmas – Xmas Remix – Candy Snow

@sweetestdaisydemy Μετα τα LED, εχουμε και christmas edition #delulu #fyp #greektiktok #fyp #christmas2023 #ktelthessalonikhs #57 #funny #foryoupage #decoration ♬ It’s Beginning to Look a Lot like Christmas – Michael Bublé

@vasosloudias 🚍 Στα γιορτινά το λιοντάρι της γραμμής 57 MAN Lion’s City 1206 που εκτελούν με επιτυχία οι οδηγοί του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης 🚏 Λήψη βίντεο 21/11/23 19:50 🚌 #fy #fyp #foryou #christmas #xristougenna #tiktokgreece #christmas2023 #holydays #mancity #bus #ktel #57 #ktelthessalonikhs ♬ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΣΕΝΑ – Xmas 2022 – Thanos Kalliris

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024