Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mr. DIY: Ποια είναι η μαλαισιανή τίγρη που θα ανοίξει καταστήματα στην Αθήνα

Mr. DIY: Ποια είναι η μαλαισιανή τίγρη που θα ανοίξει καταστήματα στην Αθήνα

Με πάνω από 3.000 καταστήματα σε Ασία και Ευρώπη η Mr. DIY ετοιμάζεται για το ελληνικό της ντεμπούτο

Στην Αθήνα θα ανοίξει, εκτός απροόπτου, το πρώτο κατάστημα της μαλαισιανής αλυσίδας Mr. DIY, όπως αναφέρουν στον ΟΤ πηγές της κτηματομεσιτικής αγοράς.

Με περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε11 χώρες, κυρίως στην Ασία, αλλά προσφάτως και στην Ευρώπη και πελάτες τον Σουλτάνο ​​του Johor, Ibrahim Ismail και τον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Mahathir Mohamad, η αλυσίδα που εξειδικεύεται στην κατηγορία «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself) έχει ήδη συστήσει θυγατρική στην Ελλάδα από πέρσι τον Ιούνιο χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην εγχώρια αγορά.

Όπως αναφέρεται ωστόσο στην οικονομική έκθεση της MR.D.I.Y. GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε για το 2022 «το 2023 αναμένεται να είναι καλό για την εταιρεία μας εξαιτίας της εκκίνησης της δραστηριότητάς της», προαναγγέλλοντας την ενεργοποίηση της.

Με βάση αξιόπιστες πληροφορίες η αλυσίδα που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο για τη δραστηριότητά της στη Μαλαισία, έχοντας μάλιστα επεκταθεί στον χώρο των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ με τα Mr. Dollar και στον κλάδο των παιχνιδιών με την Mr. Toy, διαπραγματεύεται τη μίσθωση καταστήματος περί τα 800-900 τ.μ. στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια ακόμη αλυσίδα με ειδίκευση στο value retailing που βλέπει προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά.

Τα καταστήματα της Mr. DIY έχουν κατά μέσο όρο επιφάνεια πωλήσεων 900 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η αλυσίδα αναπτύσσεται τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με μεγάλους retailers και εμπορικά κέντρα (Lotus’s, Giant, AEON και AEON BIG).

Μόνο στην Μαλαισία και το Μπρουνέι, η Mr. DIY υπολογίζεται πως εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερα από 80 εκατομμύρια πελάτες.

Τρελοί ρυθμοί επέκτασης

Μέσα στα 18 χρόνια επιχειρηματικής δράσης της αλυσίδας (σ.σ. τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος έγιναν τον Ιούλιο του 2005 στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία) διαθέτει δίκτυο με περισσότερα από 3.000 φυσικά καταστήματα σε 11 χώρες στην Ασία και την Ευρώπη καθώς και ψηφιακό κανάλι.

Τα περισσότερα σημεία πώλησης είναι στην Μαλαισία (1.119 καταστήματα) ενώ η εταιρεία έχει επεκταθεί και σε Ταϊλάνδη, Μπρουνέι, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, Ινδία και Καμπότζη.

Η επέκταση της Mr. DIY εκτός Ασίας ξεκίνησε στα τέλη του 2021 με πρώτο σταθμό τη γειτονική Τουρκία όπου πλέον διαθέτει 67 καταστήματα, ενώ τον Ιανουάριο του 2022 έκανε ντεμπούτο και στη δυτική Ευρώπη, εγκαινιάζοντας το πρώτο σημείο πώλησης στην Ισπανία. Αν και η ευρωπαϊκή επέκταση δεν έχει τους τρελούς ρυθμούς της Ασίας, στην Ισπανία λειτουργούν ήδη 17 Mr. DIY.

Στην Πολωνία τα επόμενα εγκαίνια

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του πριν μερικές εβδομάδες στο LinkedIn, ο Leo Gan, business development senior vice president του Mr. DIY Group, το επόμενο βήμα του ομίλου θα είναι στην Πολωνία, διευρύνοντας το αποτύπωμά του στην Ευρώπη και φθάνοντας συνολικά τις 12 αγορές.

Η 11η αγορά στην οποία επεκτάθηκε μαλαισιανή αλυσίδα είναι το Βιετνάμ, όπου από τον φετινό Ιούλιο μέχρι σήμερα έχει ανοίξει 10 καταστήματα.

Τι πουλάνε τα Mr. DIY

Με μότο «Αlways Low Prices» (πάντα χαμηλές τιμές) το κωδικολόγιο της Mr. DIY περιλαμβάνει 18.000 είδη από 10 κατηγορίες, με βασικότερη τον εξοπλισμό τεχνικών εργασιών (υδραυλικά, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, εργαλεία κήπου, χρώματα κ.ά.).

Εκτός των ειδών βελτίωσης και επισκευής σπιτιού, διαθέτει είδη σπιτιού από κατσαρόλες και είδη καθαρισμού μέχρι λάμπες και κουρτίνες, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, μικροέπιπλα, είδη χόμπυ και αθλητισμού, προϊόντα για το αυτοκίνητο, χαρτοσχολικά, παιχνίδια, περιφερειακά υπολογιστών, είδη δώρων και φο μπιζού, καθώς και καλλυντικά.

Πολλά από αυτά τα προϊόντα διατίθενται με τη δική του μάρκα.

Με εξαίρεση κάποια είδη που στην Ελλάδα πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα, π.χ. τα χρώματα, το προϊοντικό μίγμα της Mr. DIY «ακουμπάει» τόσο στα Jumbo όσο και στις εβδομαδιαίες προσφορές της Lidl στα non food προϊόντα. Βεβαίως τα είδη βελτίωσης και επισκευής σπιτιού παραπέμπουν στην αλυσίδα Praktiker.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024