Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οι αρχές λένε ότι ταυτοποίησαν τη σορό της Σάνι Γκαμπάι που θεωρούσαν ότι κρατούνταν όμηρος

Ισραήλ: Οι αρχές λένε ότι ταυτοποίησαν τη σορό της Σάνι Γκαμπάι που θεωρούσαν ότι κρατούνταν όμηρος

Σχεδόν επτά εβδομάδες μετά από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι αρχές λένε ότι ταυτοποίησαν τη σορό της Σάνι Γκαμπάι που θεωρούσαν ότι κρατούνταν όμηρος στη Γάζα.

Η Γκαμπάι, από το Γιοκνε΄άμ του Ισραήλ εργαζόταν στο φεστιβάλ Supernova και τελευταία φορά εθεάθη να καταφεύγει σε ένα αστυνομικό τμήμα, αφού πυροβολήθηκε στον μηρό.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την συμφωνία για την ανθρωπιστική παύση του πολέμου. Δεν είναι γνωστό γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για την ταυτοποίηση της σορού της.

Μέχρι σήμερα θεωρούνταν πως είχαν παρθεί ως όμηρος από το αστυνομικό τμήμα

Από το πάρτι οι μαχητές της Χαμάς θεωρείται πως πήραν 40 όμηρους, εκ των οποίων δεν είναι γνωστό πόσοι επέζησαν λόγω των τραυματισμών τους.

Το ιστορικό της απαγωγής της Σάνι Γκαμπάι

«Ελπίζαμε σε ένα διαφορετικό τέλος», δήλωσε ο αδελφός της Aviel στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet. «Πιστεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η Shani ήταν ζωντανή. Περάσαμε 47 αγχωτικές ημέρες γεμάτες άγχος, αγωνία και ανησυχία, και σήμερα όλα αυτά εξαφανίστηκαν».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η πρόσφατη απόφοιτος της Νομικής είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα της στις 6:40 π.μ., λέγοντάς της για τις ρίψεις ρουκετών και ρωτώντας τι έπρεπε να κάνει, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο αδελφό της, Άβιελ Γκαμπάι. Η ίδια ήταν στο αυτοκίνητό της εκείνη τη στιγμή και η μητέρα της της είπε να σταματήσει και να βρει ένα ασφαλές μέρος.

Εκείνη φαίνεται να βρήκε ένα καταφύγιο κοντά στο Κιμπούτς Αλουμίμ και πήγε εκεί, χωρίς να γνωρίζει ακόμα εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχαν μέλη της Χαμάς που πυροβολούσαν τους παρευρισκόμενους στο πάρτι, ενώ έπεφταν ρουκέτες, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Η αφίσα με την οποία οι συγγενείς καλούσαν για πληροφορίες.

Οι μαχητές της Χαμάς πέταξαν χειροβομβίδες στο καταφύγιο, σύμφωνα με τους δύο φίλους της Γκαμπάι που έμειναν στο καταφύγιο και επέζησαν, χάνοντας ο καθένας από ένα πόδι.

Η Γκαμπάι βγήκε από το καταφύγιο και φαίνεται ότι επέστρεψε στο αυτοκίνητό της, όπου πυροβολήθηκε. Έφτασε μέχρι έναν τραυματιοφορέα που τη μετέφερε στο διοικητήριο της αστυνομίας. Αργότερα μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν σε αυτό το διοικητήριο και έκτοτε κανείς δεν είχε νέα της.

Από το βίντεο που συνέθεσε η οικογένειά της, η Γκαμπάι εθεάθη για τελευταία φορά στο αστυνομικό φυλάκιο, όπου υπήρχαν και αξιωματικοίτης αστυνομίας.

Οι τρομοκράτες έφτασαν σε αυτό το σημείο και τα υπόλοιπα έγιναν γνωστά σήμερα.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024